18. 11. 2014

TA 3 NEWS

TA 3 NEWS
 
 
Víkendové spravodajstvo televízie TA3 dosiahlo rekordnú sledovanosť. Najviac upútalo pozornosť sobotné volebné štúdio venované komunálnym voľbám, ktoré si pozrelo až 830 tis. divákov. V podobne skvelých výsledkoch pokračovalo aj nedeľné a pondelkové vysielanie televízie.
Ústrednou témou víkendového vysielania spravodajskej televízie TA3 boli komunálne voľby a vyhlásenie P. Pašku, že odchádza z NR SR. Sobotňajšie volebné štúdio si pozrelo viac ako 830 tisíc divákov so 6,8% podielom na trhu. Najviac ho sledovali manažéri s vysokoškolským vzdelaním s podielom 17,3 % a dospelí Bratislavčania s podielom 17,1 %. Priemerná dĺžka sledovania dosiahla až 28 minút. Celkovo si sobotňajšie vysielanie TA3 pozrelo až 1,360 mil. televíznych divákov s 3,9% podielom na trhu.
V podobne dobrých výsledkoch sledovanosti pokračovala televízia TA3 aj nasledujúce dni predĺženého víkendu. V nedeľu TA3 ako prvá televízia privítala vo svojom štúdiu nových primátorov Bratislavy a Košíc – Iva Nesrovnala a Richarda Rašiho a po celý deň naživo vysielala tlačové besedy lídrov politických strán, ktorí reagovali na výsledky komunálnych volieb a odstúpenie predsedu NR SR z funkcie. TA3 zároveň naživo odvysielala stretnutie prezidenta A. Kisku s prezidentom Ukrajiny P. Porošenkom a následne rokovanie prezidentov krajín V4, Ukrajiny a Nemecka. Celkovo si nedeľné vysielanie pozrelo až 1,623 mil. televíznych divákov s 3,7% podielom na trhu.
Pondelkové vysielanie bolo tematicky zamerané na 25. výročie nežnej revolúcie. Televízia TA3 okrem iného odvysielala priamy prenos z pietnej spomienky prezidentov pri Bráne slobody v Devíne a spravodajské štáby mapovali aj ďalšie spomienkové stretnutia vrátane protestu na námestí SNP. Pražský spravodajca počas celého dňa prinášal aktuálne informácie z podujatí v Prahe. Vysielanie obohatili spomienky osobností, ktoré boli tvárami novembra ´89. Celkovo si pondelkové vysielanie TA3 pozrelo až 1,344 mil. divákov s 1,9% podielom na trhu.