16. 12. 2014

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ
Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) uložila na dnešnom zasadnutí pokutu vo výške 15.000 eur vysielateľovi MARKÍZA-SLOVAKIA. Pokuty sa týkali porušenia zákona o čestnosti a slušnosti v reklame a telenákupe a nesprávneho označenia nevhodnosti programu pre maloleté osoby.
Ako informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová, pokutu 10.000 eur uložila RVR vysielateľovi za to, že 15. apríla 2014 sa v programe televízie DAJTO v hre Sexy výhra objavili nejednoznačné a nepresné inštrukcie o spôsobe riešenia zadanej úlohy a tieto inštrukcie boli v rozpore s výsledkom zverejneným v závere hry. Dôvodom pokuty boli tiež zavádzajúce informácie o volaní do súťaže.
Pokutu 5000 eur uložila rada za zlé označenie nevhodnosti programu pre maloletých. Prípad sa týkal programu Reflex televízie Markíza, odvysielaného 3. júna 2014, ktorý vysielateľ označil za nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov. Program však obsahoval scény zobrazujúce "sexuálne správanie vrátane promiskuitného správania, ktoré je prezentované ako forma zábavy". "Program mal byť preto označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov," vysvetlila Jelčová.
RVR dnes udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televízie BetX TV a licenciu na regionálne digitálne vysielanie TV REGION Záhorie.

Copyright © TASR 2014