17. 7. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Americká speváčka Lady Gaga ponúkla niekoľko záberov z pripravovanej piatej sezóny hororovej antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel. Dvadsaťdeväťročná rodáčka z New Yorku zverejnila v stredu prostredníctvom služby Instagram fotografiu scenára epizódy s názvom Checking In. „Robím si domácu úlohu. Hrozná nehoda s rúžom,“ napísala interpretka k obrázku scenára pokrytého červenými šmuhami. Lady Gaga okrem toho v pondelok potešila fanúšikov a fanúšičky krátkym videom, v ktorom vidieť striebornú ruku s kovovými nechtami ako zazvoní na zvonček, aký býva v hotelových halách. Speváčka by mala byť v seriáli súčasťou milostného trojuholníka. Zapliesť by sa mala s hrdinami, ktorých stvárnia Matt Bomer a Finn Wittrock. V piatej sérii American Horror Story, ktorú plánuje americká televízia FX začať vysielať v októbri tohto roka, sa okrem spomínaných ukážu aj Max Greenfield, Evan Peters, Angela Bassett, Kathy Bates, Wes Bentley, Chloë Sevigny, Sarah Paulson a Cheyenne Jackson. Jessica Lange, ktorá sa v štyroch sezónach projektu predstavila postupne ako Constance Langdon, sestra Jude Martin, Fiona Goode a Elsa Mars, v marci oznámila, že ju diváci a diváčky v nových epizódach neuvidia. Minulý mesiac sa však v rozhovore pre portál The Wrap vyjadrila, že sa nebráni malej úlohe v budúcich častiach. Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na konte má šesť cien Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance z EP The Fame Monster (2009). Z druhého albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas, Edge Of Glory, You And I a Marry The Night. Začiatkom novembra 2013 vydala tretiu štúdiovku Artpop a o necelý rok neskôr sa do predaja dostal album Cheek To Cheek (2014), ktorý nahrala s Tonym Bennettom. Lady Gaga predala celosvetovo približne 28 miliónov kópií albumov a 140 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011.



Niekdajší symbol odporcu voči režimu Slobodana Miloševiča, belehradská rozhlasová stanica B92 sa v priebehu jedinej noci zmenila na čisto hudobný kanál.
Od 9. júla zmizli z programovej ponuky tohto rozhlasového okruhu akékoľvek spravodajské a iné slovné relácie, všetci zamestnanci, ktorí sa podieľali na ich príprave, dostali v rovnakom čase výpovede prostredníctvom elektronickej pošty, píše dnes tlačová agentúra APA a s odvolaním sa na dobre informované zdroje a dodáva, že väčšina z pracovníkov tým bola úplne zaskočená.
Rozhlasová stanica, ktorú na sklonku 80. rokov minulého storočia založila istá mládežnícka organizácia, je podľa dostupných informácií súčasťou holdingu Astanka, ktorý pred niekoľkými rokmi zriadili švédsky investičný fond a grécky holding Lake Bade.
B92 si v pohnutom období novodobých dejín na Balkáne získal priazeň mnohých poslucháčov, pretože nezriedka prinášal aj informácie, ktoré v iných etablovaných elektronických médiách nezazneli. Rozhlasová stanica si však tým získala nielen stúpencov, ale aj odporcov, jej vysielanie bolo opakovane dočasne prerušené. Na začiatku leteckých úderov Severoatlantickej aliancie na Srbsko na jar 1999 obsadili stanicu prorežimoví novinári. Po provizórnom riešení situácie z náhradných priestorov a pod iným názvom sa redaktori vrátili k riadnemu vysielaniu začiatkom októbra 2000, v deň zosadenia Slobodana Miloševiča.
Teraz už stanica podobne ako ďalších okolo 200 srbských súkromných rádií neponúka obvyklé spravodajstvo ani vo dne, ani v noci, ale namiesto toho nepretržitý tok hudby.

Copyright © TASR 2015