15. 7. 2015

RVR NEWS

RVR NEWS

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) sa zapojí do verejnej konzultácie k revízii Smernice EÚ o audiovizuálnych mediálnych službách (AVMS), ktorú otvorila Európska komisia. Tá na budúci rok plánuje viacero zmien v pravidlách vysielania a poskytovania audiovizuálnych služieb, ktoré sa následne premietnu do legislatívy na Slovensku.
S výzvou formulovať pripomienky sa rada obrátila na slovenských televíznych vysielateľov. Chystané zmeny môžu pripomienkovať aj predstavitelia akademickej obce, tretieho sektora a občania, pripomenula hovorkyňa rady Lucia Jelčová. Termín na predloženie pripomienok je do 30. septembra.
Zmeny v smernici prijatej v roku 2007 by sa mali dotknúť viacerých okruhov problémov. Európska komisia sa snaží zabezpečiť rovnaké podmienky regulácie audiovizuálnych mediálnych služieb, zabezpečiť optimálnu úroveň ochrany spotrebiteľa, zvýšiť ochranu používateľa a upevniť zákaz nenávistných prejavov a diskriminácie.
„Ďalšími oblasťami sú podpora európskeho audiovizuálneho obsahu, posilnenie jednotného trhu a posilnenie slobody a plurality médií, prístupu k informáciám a prístupu k obsahu pre osoby so zdravotným postihnutím,“ doplnila hovorkyňa RVR. Účelom konzultácie je podľa Jelčovej získať konkrétne skúsenosti a spätnú väzbu od poskytovateľov, ale aj príjemcov služieb.



Copyright © TASR 2015