7. 7. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká spoločnosť Paramount Pictures pripravuje seriál, ktorý vznikne podľa filmu Osudová príťažlivosť (1987). Na scenári aj produkcii sa podieľajú manželia Andre a Maria Jacquemettonovci. Projekt by mal priniesť šesť až dvanásť epizód. Bližšie informácie zatiaľ nie sú známe.
V trileri Osudová príťažlivosť sa predstavili Michael Douglas, Glenn Close, Anne Archer, Ellen Hamilton Latzen, Stuart Pankin či Ellen Foley. Príbeh snímky sa sústreďuje na ženatého newyorského právnika Dana Gallaghera, ktorého život sa zmení po romániku s Alexandrou Forrest. O scenár filmu sa postaral James Dearden, o réžiu zas Adrian Lyne.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Únia egyptských novinárov odsúdila včera ustanovenia návrhu protiteroristického zákona, ktoré umožňujú udeľovať tresty väzenia za zámerné zverejňovanie nepravdivých správ alebo vyhlásení týkajúcich sa pôsobenia teroristických organizácií, ak odporujú oficiálnemu opisu udalostí. Informovala o tom agentúra DPA.
Podľa únie novinárov je návrh protiteroristického zákona v rozpore s egyptskou ústavou z roku 2014, ktorá zakazuje udeľovať tresty väzenia za väčšinu prečinov v oblasti publikačnej činnosti.
Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí vyhlásil že zavedie nové, prísne protiteroristické zákony po tom, ako pri bombovom atentáte v Káhire zahynul minulý týždeň generálny prokurátor Hišám Barakát.
Nový návrh protiteroristického zákona prichádza v čase, keď na oficiálnych miestach vládne nespokojnosť s prácou médií po stredajšom útoku extrémistickej organizácie Sinajská provincia na viacero armádnych stanovíšť, pri ktorých podľa oficiálnych zdrojov zahynulo 17 príslušníkov bezpečnostných síl. V mnohých správach sa totiž objavil oveľa vyšší počet obetí.

Copyright © TASR 2015