27. 7. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Popredná libanonská televízia LBC TV oznámila, že pri nakrúcaní reportáže z bojov v sýrskej metropole Damask zahynul dnes jej reportér Táir Adžlání. Informovala o tom agentúra AP.
Podľa LBC TV zahynul Adžlání pri príprave reportáže z bojov nepokojnej damaskej štvrti Džobár, kde sú násilnosti takmer na dennom poriadku.
Sýrska štátna tlačová agentúra SANA a ľudskoprávna organizácia SOHR so sídlom v Londýne uviedli, že Adžlání pracoval aj pre rozhlasovú stanicu Sham FM, vysielajúcu z Damasku. Podľa SOHR sa dnes štvrť Džobar stala dejiskom prudkých bojov.
Sýria sa pre novinárov stala najnebezpečnejším miestom na svete. Americký Výbor na ochranu novinárov so sídlom v New Yorku ešte pred Adžláního smrťou uviedol, že od roku 2011, kedy sa v Sýrii začala občianska vojna, zahynulo v tejto krajine 84 novinárov.
Medzi obeťami z radov novinárov sú aj uznávaný francúzsky televízny reportér Gilles Jacquier, dopisovateľka britských novín Sunday Times Marie Colvinová či známy francúzsky fotograf Rémi Ochlik.




Copyright © TASR 2015



Medzinárodný olympijský výbor (MOV) udelil vysielacie práva na Blízkom východe a v severnej Afrike v rokoch 2018 až 2024 katarskej mediálnej spoločnosti beIN. Podľa dohody bude beIN divákom v spomenutých regiónoch približovať dianie zo ZOH 2018 v juhokórejskom Pjongčangu, OH 2020 v Tokiu a ZOH 2022 a OH 2024, ktorých dejiská ešte nie sú známe.
Spoločnosť beIN kúpila v roku 2013 športové kanály od Al Jazeery, jej súčasné svetové pokrytie je 36 športových kanálov vysielaných v Severnej Amerike, Európe a Ázii a tiež na Blízkom východe a severnej Afrike. BeIN poskytuje odberateľom v USA a Kanade dianie vo futbalových ligách v Španielsku, Taliansku a Francúzsku.



©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.