28. 7. 2015

Zomrela Ann Rule

Zomrela Ann Rule



Vo veku 83 rokov zomrela americká spisovateľka Ann Rule. Rodáčka z mesta Lowell v Michigane skonala 26. júla v Highline Medical Center v Buriene v štáte Washington. Smutnú správu potvrdila prostredníctvom sociálnej siete Facebook dcéra zosnulej Leslie Rule, ktorá uviedla, že jej matka mala početné zdravotné problémy. Presná príčina smrti však zatiaľ nie je známa.
Ann Rule sa narodila 22. októbra 1931. Venovala sa literatúre faktu, a to najmä kriminálnym príbehom. Známa je najmä vďaka knihe The Stranger Beside Me (1980), v ktorej sa zamerala na sériového vraha Teda Bundyho. Toho spoznala, keď spolu pracovali na linke dôvery v Seattli. Dielom sa inšpirovali aj tvorcovia filmu Cudzinec vedľa mňa (2003), ktorý režíroval Paul Shapiro. Filmového spracovania sa dočkala aj jej kniha Small Sacrifices (1988) o vrahyni Diane Downs, keď režisér David Greene nakrútil snímku Malé obete (1989). Bývalá policajtka vydala svoju poslednú knihu Practice to Deceive v roku 2013. Používala tiež pseudonym Andy Stack, pod ktorým ponúkla napríklad titul The Want-Ad Killer (1983).


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.