4. 9. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


SES S.A. a televízia Fashion One Ltd. sídliaca v Londýne dnes oznámila vstup prvého svetového Ultra HD kanála na trh. Televízna sieť bude mať názov Fashion One 4K a zameriava sa najmä na módu, zábavu a životný štýl. SES bude prevádzkovať nekódovaný kanál v Severnej a Južnej Amerike a v Európe prostredníctvom svojich satelitov.
Technické možnosti kanála dokážu sprostredkovať prenos do 116 miliónov domácností v Európe prostredníctvom výhodnej orbitálnej pozície SES - 19,2° E. Kanál známy pod značkou Fashion One 4K sleduje 100 miliónov domácností v Severnej Amerike prostredníctvom Ultra HD platformy od SES na satelite SES-3 pri 103° W a 23 miliónov domácností v Južnej Amerike prostredníctvom satelitu NSS-806 pri 47,5 ° W. SES Platform Services, pobočka SES, poskytuje plne riadený 4k prenos spolu s pozemným segmentom a distribučnými službami pre Ultra HD kanál. Kanál je známy najmä pod menom Fashion One 4K, ale a v Európe ho poznajú ako Fashion 4K kvôli konfliktu ohľadne obchodnej značky v Európskej únii.
Fashion One zmenila svoj výrobný formát z HD na Ultra HD od roku 2014 a v súčasnosti vlastní rozsiahlu knižnicu s Ultra HD obsahom so 100% vlastníckymi právami. Fashion One 4K ponúka programy o najnovšej móde a zábavné relácie ako napr. nové diely seriálu o aktívnom spôsobe života Model Yoga, či kulinárskych dobrodružstvách Fashion On A Plate, ako aj dlhodobý dokumentárny seriál o móde s názvom Eco Fashion. Medzi ďalšie programy patrí aj The Ultimate Style Guide a Fashion Around the Globe, takže každý si niečo nájde.
Ultra HD vysielanie ponúka štvornásobne vyššie rozlíšenie ako doterajší HD prenos. Ťažko nájdete lepší spôsob ako si naplno užiť svet módy než prostredníctvom kvalitného Ultra HD rozlíšenia. Diváci uvidia aj tie najjemnejšie detaily, dokonalé krivky a najpestrejšiu paletu farieb akú kedy mohli v televízii sledovať.
"Sme nadšení, že môžeme spustiť Fashion One 4K, prvý globálny Ultra HD kanál venovaný móde a zábave. V ostatných dvoch rokoch sme sa venovali najmä tvorbe Ultra HD obsahu a som veľmi rád, že sme už v štádiu, kedy sa o tento obsah môžeme podeliť s našimi divákmi," povedal Gleb Livshits, vedúci prevádzky LCC Fashion One Television. "Spolu s naším dlhodobým partnerom SES sme odhodlaní stať sa lídrom na trhu a zabezpečiť svojmu publiku najvyššiu kvalitu."
"Od roku 2013 sa SES dostal do popredia tvorby vysielania pre Ultra HD ekosystém a je tiež prvý, komu sa podarilo naživo odvysielať futbalový zápas a koncert v novom HEVC kompresnom štandarde," povedal Ferdinand Kayser, vedúci obchodu v SES. " Vďaka prvému globálnemu vysielaciemu kanálu prostredníctvom satelitov SES je dnes Ultra HD realitou pre milióny divákov na celom svete. Na prenos Ultra HD neexistuje lepší spôsob ako sú satelity a sme veľmi radi, že aj Fashion One sa spolieha na naše skúsenosti a poznatky z prenosu, kódovania a prepájania pri svojich Ultra HD kanáloch."
Fashion One 4K bola zároveň spustená aj na MEASAT-3a pri 91,5° E, kde ju môže sledovať viac než 130 miliónov domácností v Ázijskom Pacifiku, na Strednom východe, v Austrálii a vo Východnej Afrike.
Je čas na Real Fashion v Real 4K. Fashion One 4K–– móda začína u nás.

O spoločnosti Fashion One Television Ltd.

Televízia Fashion One Ltd. so sídlom v Londýne sa zameriava najmä na módu, zábavu a životný štýl a jej publikum tvorí viac ako 420 miliónov domácností. Vo svojich programoch vysiela najaktuálnejšie informácie a hĺbkové rozhovory s dizajnérmi a osobnosťami, ktoré lákajú publikum. Jej programovú štruktúru tvoria reality show, dokumenty, cestovateľské denníky, správy zo sféry zábavy a aktuálne seriály. Je to jedna z najrýchlejšie rastúcich sietí s najlepšou distribúciou spomedzi špecializovaných kanálov na svete. Je prevádzkovaná v rámci značky Fashion One a má lokálne varianty známe ako F.O. a Fashion First". 1. septembra 2015 začali na viac ako 6 kontinentoch naraz v kryštálovo jasnej kvalite 4K vysielať Fashion One 4K a Fashion 4K - prvý kanál venovaný móde a životnému štýlu.
Viac informácií o Fashion One 4K nájdete na: fashion4k.tv.

Americká televízna spoločnosť Showtime pripravuje seriál o 26. prezidentovi USA Theodorovi Rooseveltovi. Novinka nesie názov The Life And Times Of Teddy Roosevelt. Scenár má na starosti David McKenna, ktorý sa podieľal na filmoch ako Kult hákového kríža (1998), Zastavte Cartera (2000), Kokaín (2001), Šikana (2001) či S.W.A.T. - Jednotka rýchleho nasadenia (2003).
Najmladší prezident USA v histórii Theodore Roosevelt nastúpil do tohto úradu ako 42-ročný a pôsobil v ňom v rokoch 1901 - 1909. Vďaka jeho úsiliu o ukončenie vojny medzi Japonskom a Ruskom (1904 - 1905) mu v roku 1906 udelili Nobelovu cenu za mier.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané