3. 9. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Americká speváčka Kesha sa predstaví v druhej sezóne seriálu Jane the Virgin (2014). Dvadsaťosemročná rodáčka z Los Angeles stvárni rockerku Annabelle, pričom sa objaví v druhej epizóde novej série. Ako už skôr informovali tvorcovia seriálu, v druhej sérii bude hosťovať aj Britney Spears, ktorá sa zas predstaví v piatej epizóde. Druhú sériu začnú v USA vysielať 12. októbra.
Hlavnou hrdinkou seriálu Jane the Virgin je Jane Villanueva, ktorú stvárňuje Gina Rodriguez. Jane je panna, no napriek tomu otehotnela. Nešťastnou zhodou okolností ju totiž umelo oplodnili spermiami Rafaela Solana v podaní Justina Baldoniho. Seriál má na konte nomináciu na Zlatý Glóbus v kategórii Najlepší seriál v žánroch komédia alebo muzikál, pričom Gine Rodriguez sa toto prestížne ocenenie podarilo získať.
Kesha, celým menom Kesha Rose Sebert, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2005. Známou sa však stala až v roku 2009, keď hosťovala v singli Right Round rappera Flo Ridu. O rok neskôr dobyla americký albumový rebríček Billboard 200 s debutovou nahrávkou Animal (2010). S piesňami We R Who We R a Tik Tok sa tiež dostala na čelo singlového rebríčka. Na MTV Europe Music Awards v roku 2010 ju hlasujúci označili za Najlepšieho nováčika. V roku 2012 vydala album Warrior, z ktorého pochádzajú single Die Young, C'Mon a Crazy Kids.





Dvojica Reginald Hudlin a David Hill bude produkovať televízny prenos z ceremoniálu udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Informáciu oznámila prezidentka Akadémie Cheryl Boone Isaacs. "Sme veľmi radi, že môžeme spolupracovať s Davidom a Reggiem. Vďaka ich nadšeniu a množstvu skúseností prinesú oscarovej šou čerstvú perspektívu," uviedla výkonná riaditeľka Akadémie Dawn Hudson. Už 88. ročník udeľovania Oscarov sa bude konať 28. februára v Hollywoode.
Reginald Hudlin má na konte nomináciu na Oscara, ktorú si vyslúžil ako jeden z producentov filmu Divoký Django (2012). Ako režisér sa podieľal na množstve seriálov či snímkach House Party (1990), Bumerang (1992), Veľký švindeľ (1996) či Slúžiť Sáre (2002). Bol tiež producentom ceremoniálu šiesteho ročníka udeľovania čestných Oscarov. Je členom americkej Akadémie filmových umení a vied, Asociácie amerických režisérov (Directors Guild of America) , Asociácie amerických scenáristov (Writers Guild of America), Asociácie amerických producentov (Producers Guild of America) aj Hereckej asociácie (Screen Actors Guild).
David Hill nedávno založil vlastnú produkčnú spoločnosť Hilly. Pred tým spolupracoval napríklad so spoločnosťou 21st Century Fox, bol tiež výkonným riaditeľom Fox Sports Media Group. Pomáhal zakladať Sky Television či Eurosport. Držiteľ ceny Emmy sa ako výkonný producent podieľal aj na súťaži American Idol.

Uruguajská futbalová asociácia (AUF) pravdepodobne odstúpi od zmluvy o televíznych prenosoch zo stretnutí svojej reprezentácie v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska. Motivujú ju k tomu zistenia o spoločnosti Full Play, ktorá práva kúpila. Podľa vyšetrovateľov zo Spojených štátov amerických sú jej argentínski majitelia Hugo a Mariano Jinkisovci zapletení do korupčného správania v rámci aféry okolo Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).
"Naši právnici skúmajú možnosti, všetko nasvedčuje tomu, že kontrakt zrušíme," uviedol generálny sekretár asociácie Alejandro Balbi. Výkonný výbor AUF dostal na odstúpenie od zmluvy mandát od domácich klubov. Full Play malo dohodnutú spoluprácu s viacerými juhoamerickými národnými zväzmi.
Argentínsky federálny súd minulý týždeň prepustil dvojicu obchodníkov z väzby, kde Jinkisovci čakali na rozhodnutie o vydaní do USA na trestné stíhanie. Obvinení sú zo závažnej ekonomickej trestnej činnosti. Vo vlasti ich navyše vyšetrujú pre podozrenie z krátenia daní a prania špinavých peňazí. Ani jeden z obvinených nesmie opustiť svoje bydlisko na viac než 24 hodín bez vedomia úradov a vzdialiť sa ďalej ako 60 kilometrov od príslušného súdu.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Migrantom pri Východnej stanici (Keleti pályaudvar) v Budapešti dnes nabíjali mobilné telefóny záhraničné televízne štáby, ktoré informujú o situácii okolo utečencov, napísal maďarský spravodajský server Hvg.hu. Medzi tisíckami migrantov čakajúcich v okolí stanice popoludní stúpalo napätie a nervozita.
Skupina radikálnejších migrantov sa pokúsila vniknúť na stanicu cez bočný vchod chránený iba desiatkou policajtov. Napokon im v tom zabránili ostatní migranti.
Stovky utečencov vykrikovali "No police!" smerom k policajtom zoradeným okolo stanice. Policajti v kordóne mali v rukách fľašky so slzotvorným plynom. Utečenci sa držali za ruky, čím chceli zabrániť, aby niekoho spomedzi nich policajti odviedli.
Podľa servera 444.hu mnohí vyjadrili nespokojnosť s tým, že už niekoľko dní sú v Maďarsku a stále nemajú od tamojších orgánov žiadne informácie o tom, čo s nimi bude. Viacerí migranti majú platný cestovný lístok na vlak do Nemecka, prípadne do Rakúska.
V okolí stanice odklonili viaceré spoje autobusov a trolejbusov.

Copyright © TASR 2015