21. 9. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Americká herečka a speváčka Kristen Bell sa predstaví vo filme CHiPs, ktorého tvorcovia sa inšpirovali rovnomenným seriálom z rokov 1977 - 1983. Michael Peňa sa v novinke ukáže ako Frank "Ponch" Poncherello, Vincent D'Onofrio by mal zas stvárniť zločinca.
Okrem spomínaných budú v komédii účinkovať aj Rosa Salazar, Adam Brody či manžel 35-ročnej Bell, Dax Shepard, ktorý sa predstaví ako Jon Baker. Štyridsaťročný rodák z Michiganu má pritom na starosti aj réžiu, scenár a vystupuje tiež ako jeden z producentov snímky, ktorá by sa mala dostať do amerických kín na budúci rok. Rick Rosner, jeden z tvorcov pôvodného seriálu, v ktorom si zahrali napríklad Erik Estrada, Robert Pine, Larry Wilcox či Paul Linke, sa podieľa na projekte ako výkonný producent.
Kristen Bell sa stala známou vďaka stvárneniu mladej súkromnej vyšetrovateľky Veroniky Marsovej v rovnomennom seriáli (2004 - 2007). Túto rolu si zopakovala aj vo filme Veronica Mars (2014), na ktorý fanúšikovia prostredníctvom crowdfundingového portálu Kickstarter prispeli dvoma miliónmi dolárov. Predstavila sa aj v snímkach Kopačky (2008), Problémy v raji (2009), Varieté (2010), Stalo sa v Ríme (2010), Dostaň ho tam! (2010), Vreskot 4 (2011), Udri a zdrhni (2012) alebo Mládeži neprístupné (2013). V rokoch 2007 - 2008 účinkovala v seriáli Hrdinovia (2006 - 2010) a od roku 2012 hrá v televíznom projekte House of Lies. S Daxom Shepardom sa zosobášila v roku 2013. Vychovávajú spolu dve dcéry.




Populárny fantasy seriál Hra o tróny (2011) zlomil rekord v počte získaných ocenení Emmy v jednom roku. Spolu so štyrmi hlavnými cenami Primetime Emmy, ktoré dostal v noci na pondelok, si odniesol aj osem Creative Arts Emmy za technické spracovanie. Prekonal tak sériu Západné krídlo (1999), ktorá v roku 2000 získala deväť trofejí.
Televízny projekt z dielne HBO triumfoval v kategórii Najlepší dramatický seriál, tvorcovia David Benioff a D.B. Weiss získali ocenenie za scenár a David Nutter si odniesol sošku za réžiu. Peter Dinklage, ktorý v Hre o tróny stvárňuje Tyriona Lannistera, premenil na víťazstvo nomináciu pre najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe dramatického seriálu. "Na toto som vôbec nebol pripravený. Dokonca som žul žuvačku. Som ohromený," povedal herec počas ďakovnej reči. Svoje víťazstvo venoval kolegyni Lene Headey, ktorú označil za svoju inšpiráciu. Herečka bola za stvárnenie Tyrionovej sestry Cersei nominovaná v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe dramatického seriálu.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Hoci jej predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny, ktorú televízia HBO vysielala od apríla do júna, sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich.



Americká speváčka a herečka Vanessa Williams sa predstaví v siedmej sezóne seriálu Dobrá manželka (2009). Informoval o tom portál TV Line, ktorému to na červenom koberci pred nedeľným odovzdávaním cien Primetime Emmy prezradil herec Alan Cumming. Päťdesiatročný rodák zo škótskeho mestečka Aberfeldy v projekte stvárňuje Elia Golda. Ten sa zamiluje do hrdinky, ktorú si zahrá Williams. Nové časti obľúbeného seriálu začne televízia CBS vysielať 4. októbra. Okrem Cumminga a Williams sa v sérii objavia aj Jeffrey Dean Morgan, Peter Gallagher, Margo Martindale, Christine Baranski, Matt Czuchry, Zach Grenier či Julianna Margulies.
Päťdesiatdvaročná Vanessa Williams, známa aj ako Vanessa L. Williams, získala v septembri 1983 titul Miss America 1984. V roku 1988 vydala debutový album The Right Stuff, po ktorom nasledovalo ďalších sedem štúdioviek. Zatiaľ naposledy uviedla na trh nahrávku The Real Thing (2009). Jedenásť ráz ju nominovali na prestížnu cenu Grammy. Zahrala si napríklad vo filmoch ako Likvidátor (1996), Jedlo pre dušu (1997), Vášnivý tanec (1998), Elmo v Krajine mrzútov (1999), Drsný Shaft (2000), Rodinka na výlete (2004), A potom prišla láska (2007) alebo Hannah Montana - Film (2009). V rokoch 2010 až 2012 ju diváčky a diváci mohli vidieť v projekte Zúfalé manželky (2004 - 2012) a zahrala si aj v Diablovom advokátovi (2012 - 2013). Vďaka účinkovaniu v seriáli Škaredá Betty (2006 - 2010) ju tri razy nominovali na Primetime Emmy.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.