24. 9. 2015

Slovak Press Photo 2015 v New Yorku

Slovak Press Photo 2015
v New Yorku

Za účasti slovenského ministra zahraničných vecí a podpredsedu slovenskej vlády Miroslava Lajčáka bude v piatok v New Yorku slávnostnou recepciou otvorená výstava Slovak Press Photo. TASR o tom informovala generálna konzulka SR v Spojených štátoch Jana Trnovcová.
Slovak Press Photo je súťaž s následnou výstavou fotografií, ktorá nezávislým a autentickým spôsobom prezentuje vizuálne svedectvo o živote, ako ho vidia novinári zo Slovenska a z východnej Európy.
Cieľom súťaže a výstavy je umožniť verejnosti, aby sa aj ona mohla stať očitým svedkom udalostí i špecifických javov, ktoré charakterizovali a poznačili obdobie uplynulého roka.
Absolútnym víťazom tohtoročného, v poradí už štvrtého ročníka Slovak Press Photo sa stal mladý fotograf Robert Tappert. V novej kategórii - krátke video je prvým víťazom Tomáš Rafa. Obaja sú Slováci.
Sedemčlenná medzinárodná porota zložená z fotografov počas troch dní hodnotila rekordný počet 1356 fotografií od 191 autorov. Súťažné fotografie jej boli predložené anonymne.
Slovenskí fotografi súťažili v deviatich kategóriách. Pre zahraničných autorov z ČR, Poľska, Maďarska, Rakúska, Bieloruska a Ukrajiny organizátori otvorili kategóriu stredoeurópska fotografia. Z týchto krajín i zo Slovenska sa mohli zapojiť súťažiaci s krátkym videom.

Copyright © TASR 2015