27. 10. 2015

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ
Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) vyrubila na dnešnom zasadnutí vysielateľovi MAC TV s programovými službami JOJ, WAU a ŤUKI pokutu v celkovej výške 12-tisíc eur. Agentúru SITA informovala hovorkyňa licenčnej rady Lucia Jelčová. Pokutu päťtisíc eur udelila rada vysielateľovi MAC TV s programovou službou JOJ za porušenie počtu povolených prerušení programu reklamou zo dňa 28. marca tým, že päťkrát prerušil zaradením reklamy program V pätici po opici v trvaní 140 minút a 28 sekúnd (vrátane reklamných prerušení) a zároveň dvakrát prerušil zaradením reklamy prvý a tretí 30-minútový časový úsek tohto programu. Ďalšiu pokutu vo výške päťtisíc eur udelila rada vysielateľovi MAC TV s programovou službou WAU za porušenie počtu povolených prerušení programu reklamou zo dňa 13. apríla tým, že dvakrát prerušil zaradením reklamy tretí 30-minútový časový úsek programu Rodinka na výlete a tým, že opakovane odvysielal komunikáty informujúce o službe „divano“ bez ich zreteľného oddelenia na začiatku respektíve na konci tak, aby neboli zameniteľné s inými jej zložkami. Ďalšiu pokutu dvetisíc eur udelila rada vysielateľovi MAC TV s programovou službou ŤUKI za vysielanie bez udelenia licencie v dňoch 3. - 5. júna a v dňoch 6. a 8. júna.
Vysielateľ Markíza - Slovakia s programovou službou TV Markíza dostal pokutu štyritisíc eur za nedodržanie zreteľného oddelenia reklamy od iných programov v prípade odvysielania upútaviek na programy Kredenc a Chart show dňa 30. marca a upútavky na program Need for Speed dňa 6. apríla.
Rada taktiež uložila sankciu odvysielať oznam o porušení zákona o ochrane ľudskej dôstojnosti vysielateľovi Markíza - Slovakia s programovou službou TV Markíza za odvysielanie príspevku Zvláštne správanie lekára v programe Televízne noviny zo dňa 31. marca.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.