14. 12. 2015

Zomrela Rose Siggin

Zomrela Rose Siggin



Vo veku 43 rokov skonala v sobotu americká herečka Rose Siggins, známa predovšetkým ako Beznohá Suzi zo štvrtej série hororovej antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Freak Show. Potvrdil to jej manažér James Mullen s tým, že Siggins podstúpila minulý týždeň v pondelok v Denveri operáciu obličiek. Počas zákroku sa však nakazila bližšie nešpecifikovanou infekciou, ktorá sa jej rozšírila do celého tela a nakoniec ju zabila. Mullen taktiež na portáli GoFundMe zriadil finančnú zbierku na zorganizovanie pohrebu a pomoc jej dvom deťom - synovi Lukeovi a dcére Shelby.
Rose Siggins sa narodila so vzácnou genetickou poruchou zvanou sacral agenesis, pre ktorú jej ako dvojročnej museli amputovať obe nohy. Okrem toho mala celý život problémy s obličkami a pankreasom. Napriek tomu priviedla na svet dve zdravé deti, ktoré mala s manželom Daveom. Okrem American Horror Story sa predstavila napríklad aj v dokumentárnych seriáloch Ripley's Believe It or Not! (1999 - 2003) a Extraordinary People (2003) či v televíznom dokumente Born Different: Unbelievable Medical Conditions (2010). Objaví sa aj v pripravovanom dokumente Schlitzie: One of Us, ktorý bude mať premiéru budúci rok.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.