17. 7. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Slovenská herečka Milena Minichová si zahrá jednu z postáv v novom českom komediálnom seriáli Trpaslík. Novinka v réžii Jana Prušinovského by mala vtipnou formou vykresľovať osudy obyčajných ľudí a ich každodenné problémy. „Zahrám si manželku hlavného predstaviteľa, Slovenku Paulínu, ktorá žije v Čechách a rozpráva po česky,“ prezradila v rozhovore pre agentúru SITA.
Nakrúcanie po boku hercov ako Josef Abrhám či Martin Hofmann ju vraj veľmi teší. „Je to úžasná spolupráca, robiť s takýmito osobnosťami. Abrhám je môj vzor z detstva. Často na pľaci improvizujeme a teda improvizovať v češtine je dosť veľká výzva,“ zasmiala sa. „Točíme už od mája, je to veľmi príjemná výroba. Dosť sa pri tom zabavíme. Každé ráno sa teším do práce,“ poznamenala mladá Košičanka.


Pripravovaná štvrtá sezóna kriminálneho seriálu Sherlock (2010) by mohla byť jeho posledná. V rozhovore pre britský denník The Daily Telegraph to uviedol spolutvorca projektu Steven Moffat, keď naznačil, že predstaviteľ titulného hlavného hrdinu Benedict Cumberbatch v sérii zotrváva z lojality k fanúšikom. "Neviem ako dlho budeme pokračovať. Bol by som trochu prekvapený, ak by sme túto šou robili naposledy. Ale mohlo by to tak byť," uviedol a dodal, že je zároveň prekvapený ako dlho sa im darí nakrúcať sériu, keďže sú hercovia jej hlavných postáv, spomínaný Cumberbatch a jeho kolega Martin Freeman, úspešnými filmovými hviezdami. "Túto prácu nemuseli robiť už veľmi dlho. Vracajú sa, pretože chcú. Som prekvapený, že sme sa dostali tak ďaleko. Myslel som si, že potom ako sa stanú mimoriadne úspešnými, urobíme už len jednu sériu," dodal.
Moffat, ktorý je aj tvorcom seriálu Pán času (2005) v rozhovore však skonštatoval, že ak by sa po očakávanej štvrtej sezóne herci nevedeli zosúladiť so svojim rozvrhmi, seriál by mohol pokračovať aj o niekoľko rokov neskôr. "Myslím si, že je nepravdepodobné, že by sme ho (seriál, pozn. red) úplne ukončili. Nebolo by na tom nič čudné, ak by sme ho nachvíľu zastavili. Mohol by ísť donekonečna, stále sa vracať," dodal.
Seriál Sherlock, ktorého tvorcami je sú spomínaný Steven Moffat a Mark Gatiss, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala televízia BBC po dvoch rokoch čakania v januári 2014, tento rok v januári sa na obrazovky dostal špeciál s podnázvom The Abominable Bride. Nakrúcanie dlho spomaľovala predovšetkým pracovná zaneprázdnenosť oboch už uvedených predstaviteľov hlavných úloh, Benedicta Cumberbatcha (Holmes) a Martina Freemana (Watson). Seriál predvlani získal sedem cien Primetime Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež pre Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu. V aktuálnej štvrtej sezóne, ktorá by sa na obrazovky mala dostať začiatkom budúceho roka herecké obsadenie doplní aj anglický herec Toby Jones.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.