27. 8. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Nemecko zakázalo činnosť krajne ľavicového internetového portálu s tvrdením, že podnecoval k násiliu a sústreďovali sa na ňom ľudia, ktorí sa zapojili do výtržností počas minulomesačného summitu krajín G20 v Hamburgu. Podľa nemeckého ministra vnútra Thomasa de Maiziere je odteraz používanie webstránky linksunten.indymedia považované za zločin. Minister označil po útokoch v Hamburgu túto webstránku za hlavnú komunikačnú platformu extrémistov so sklonom k násiliu. Uviedol tiež, že bola určená na vymieňanie si tipov o násilných metódach protestov a taktiež šírila protiústavný, extrémne ľavicový obsah.
Zákaz činnosti webstránky núti poskytovateľov internetových služieb tento portál zablokovať. Ľuďom, ktorí sa na ňu budú pokúšať dostať, sa po jej zadaní zobrazí správa o chybe alebo oficiálne varovanie.
V súvislosti s nepokojmi v Hamburgu uskutočnila polícia razie v juhozápadnom regióne Bádensko-Württembersko, počas ktorých sa jej podarilo zadržať počítače a zbrane. Na výtržnostiach počas summitu G20 sa zúčastnili desiatky protikapitalistických demonštrantov, ktorí ničili súkromný majetok, verejné priestranstvá a zranili takmer 200 policajtov.

Venezuelské úrady vypli dve rozhlasové stanice, ktoré sa vo svojom vysielaní kriticky vyjadrovali k vláde prezidenta Nicolása Madura, informuje agentúra Associated Press (AP). Ako v piatok oznámila predsedníčka tamojšej Rozhlasovej komory Enza Carbone, Národná telekomunikačná komisia sa rozhodla nepredĺžiť im licencie po tom, ako skončila ich platnosť, a nariadila im, aby prestali vysielať. Národná únia zamestnancov médií tento krok vlády odsúdila a obvinila ju z porušovania slobody prejavu.
K vypnutiu došlo menej ako po 48 hodinách od toho, ako komisia nariadila poskytovateľom káblovej televízie, aby zo svojej ponuky odstránili signál kolumbijských televízií Caracol a RCN. Ich spravodajstvo týkajúce sa Venezuely a politickej krízy, ktorá v krajine pretrváva niekoľko mesiacov, sa stretávalo s ostrou kritikou prezidenta Madura, píše AP.

Anglický herec Orlando Bloom si zahrá v pripravovanom seriáli spoločnosti Amazon s názvom Carnival Row. Fantazijná dráma bude mať osem epizód a o jej výrobu okrem Amazonu zastreší aj Legendary Television. O réžiu novinky, ktorej nakrúcanie odštartuje na jeseň, sa postará Paul McGuigan, ten je spolu s Reném Echevarriom a Travisom Beachamom výkonným producentom. O scenár sa postará spomínaný Echevarria, ktorý čerpal z originálnej Beachamovej predlohy, ktorá sa objavila v roku 2005 v zozname The Black List. Menovaný zoznam každoročne zostavujú so zámerom prezentovať scenáre, ktoré sa ešte nedostali do produkcie.
Carnival Row sa zameria na mýtické bytosti, ktoré unikli zo svojho domova zmietaného vojnou a usadili sa v meste plného napätia medzi obyvateľmi spôsobeného narastajúcim prisťahovalectvom. Príbeh sa bude vyvíjať okolo vyšetrovania nevyriešených úmrtí. Štyridsaťročný Bloom stvárni Rycrofta Philostratea, policajného inšpektora vyšetrujúceho vraždu víly, ktorá sa živila ako revuálna tanečnica. Vražda vílej utečenkyne by ho nemala trápiť, ale opak je pravdou a dostať sa k zisteniu, čo stojí za jej vraždou, ho bude stáť nemalú cenu. Rodák z Canterbury sa pod projekt podpíše aj ako producent.
Orlando Jonathan Blanchard Bloom je známy z filmových sérií Piráti Karibiku a Pán prsteňov, pričom elfa Legolasa, ktorého stvárnil v trilógii Pán prsteňov, si zahral aj vo dvoch snímkach z trojdielnej adaptácie knihy Hobit s podtitulmi Smaugova pustatina (2013) a Bitka piatich armád (2014). Okrem toho sa predstavil aj vo filmoch ako Čierny jastrab zostrelený (2001), Trója (2004), The Calcium Kid (2004), Kráľovstvo nebeské (2005), Elizabethtown (2005), Traja mušketieri (2011), Zulu (2013) alebo V utajení (2017).



©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.