1. 9. 2017

Hovorca roka 2017

Hovorca roka 2017 



Odštartoval ďalší, v poradí už 12. ročník Hovorcu roka. Asociácia hovorcov Slovenska (AHS) zmenila systém rozhodovania. Nominovaných vyberá najskôr odborná porota a až potom o nich hlasuje odborná verejnosť. Víťazov sa dozvieme už tradične na Výročnom stretnutí novinárov a ľudí z komunikačnej oblasti 22. septembra v Bratislave.
      AHS zmenila kritéria posudzovania nominovaných v Štatúte, ktorý je k dispozícii na www.hovorcaroka.sk. Hlavným kritériom je podľa predsedu asociácie Vladimíra Machalíka profesionalita. "Pod týmto pojmom treba vnímať viac daností a schopností. Hovorca roka by mal byť príkladom, to znamená, že jeho vystupovanie charakterizujú príkladné komunikačné zručnosti, ale aj odbornosť v oblasti. Musí byť prínosom pre reputáciu organizácie, ktorú zastupuje a samozrejmosťou je jeho etické správanie, vrátane jednotného prístupu k novinárom."
      Odborná porota vybrala nominácie na najlepších hovorcov v kategóriách Samospráva a neziskový sektor, Štátna správa a štátny sektor, Privátny a komerčný sektor. Teraz o nich v internetovom hlasovaní, ktoré potrvá do 14. septembra 2017, rozhodujú novinári zo všetkých redakcií, ale aj samotní hovorcovia a zástupcovia komunikačných agentúr na stránke www.hovorcaroka.sk.