7. 2. 2018

Zomrel Karel Slezák

Zomrel Karel Slezák

Vo veku 73 rokov zomrel český novinár Karel Slezák, ktorý sa oháňal po kolegoch päsťami v štábe prezidenta Miloša Zemana po jeho volebnom víťazstve. Informoval o tom v stredu český denník Blesk, ktorému to potvrdil Slezákov blízky priateľ Rostislav Osička. "Novinári ho uštvali," uviedol. Jeho kamarát mal údajne slabé srdce.
      Slezák na seba výrazne upozornil na konci januára, keď Zeman oslávil volebné víťazstvo v pražskom Top Hoteli. Jeden z hostí, novinár Milan Rokytka, tam mal zdravotné problémy a musela po neho prísť záchranka. Kolegovia, ktorí v tom videli príliš veľa alkoholu, sa snažili situáciu zdokumentovať. V tej chvíli však zasiahol Slezák, ktorý ich od Rokytku odháňal a rozdal aj niekoľko úderov päsťou.
      Potýčku v Zemanovom štábe riešila polícia a odsúdila ju mimovládna organizácia Reportéri bez hraníc. Muža, ktorý bol v Zemanovom volebnom štábe akreditovaný ako novinár, po tomto incidente český Syndikát novinárov vylúčil zo svojich radov. Slezák sa neskôr ospravedlnil a uviedol, že v štábe konal pod vplyvom emócií.

Copyright © TASR 2018