19. 6. 2019

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Strategickými partnermi najvyššej slovenskej hokejovej súťaže budú aj v nasledujúcich troch sezónach spoločnosť Tipsport SK a RTVS. Na spoločnej tlačovej besede všetkých troch strán to oznámil riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner.
„Za štyri roky sme prešli neskutočnú cestu, výsledkom sú dnes dve lukratívne zmluvy. V roku 2015, keď sme ako liga stáli na pokraji priepasti, sme začali budovať dôveru najskôr vnútri medzi klubmi a v hokejovom hnutí a potom samozrejme smerom k našim partnerom a našim fanúšikom. Dnešný deň je takou deklaráciou toho, že cesta, ktorá sa nám podarila spoločne absolvovať, bola úspešná. Ten najpodstatnejší odkaz je, že dnešným dňom bude tá cesta aj pokračovať, aby sme mohli Tipsport ligu posúvať stále vpred. Obe zmluvy nám vyčleňujú spoluprácu na minimálne tri sezóny,“ uviedol R. Lintner.

Obnovená spolupráca potešila aj šéfa Sekcie športu RTVS Mateja Hajka. „Osobne si neviem predstaviť RTVS bez najvyššej hokejovej súťaže. Tešíme sa, že je čoraz viacej vyrovnaných a dramatických zápasov,“ povedal.

RTVS zatiaľ nezverejnila, koľko za práva na najvyššiu domácu hokejovú súťaž zaplatí. S Pro-Hokejom má verejnoprávna televízia spoluprácu od roku 2013. V roku 2015 uzatváral nový kontrakt na vysielacie práve predošlý šéf RTVS Václav Mika. Dohodnutá suma za práva sa v roku 2017 zvyšovala.

Za šesť sezón zaplatila RTVS za vysielacie práva napokon vyše 1,2 milióna eur. V ostatnom ročníku 2018/2019 to bolo podľa zverejneného kontraktu 250-tisíc eur. Spolupráca nezahŕňa práva na internete, kde je exkluzívnym vysielateľom portál TV Joj Huste.tv.

R. Lintner nechcel špecifikovať presné podmienky novej spolupráce s partnermi. Nové zmluvy však podľa neho prinesú do súťaže viac financií. Finančné plnenie od generálneho partnera Tipsport SK sa v porovnaní s rokom 2015 viac ako zdvojnásobí.

„Zmluva na ďalšie tri roky sa dá pomenovať ako rekordná. Charakterizuje nielen našu spoluprácu, ale aj dôveru,“ pokračoval R. Lintner. „Ďalšiu spoluprácu sme vyhodnotili aj na úkor pomerne veľkej čiastky. Berieme to však ako investíciu do slovenského hokeja i ligy samotnej,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Tipsport SK Martin Tabák.


Copyright © TASR 2019