24. 7. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Chloë Sevigny a rapper a herec Kid Cudi si spolu zahrajú v pripravovanej limitovanej sérii We Are Who We Are. Projekt režiséra Lucu Guadagnina, ktorý má na konte napríklad romantickú drámu Daj mi tvoje meno (2017), prinesie príbeh dvoch amerických tínedžerov v Taliansku a bude sa zaoberať priateľstvom, prvou láskou a inými záležitosťami sprevádzajúcimi mladosť. Okrem zmienených Sevigny a Cudiho sa v ňom predstavia Alice Braga, Jack Dylan Grazer, Jordan Kristine Seamon, Faith Alabi, Spence Moore II, Ben Taylor, Corey Knight, Tom Mercier, Sebastiano Pigazzi či Francesca Scorsese - dcéra filmára Martina Scorseseho.
We Are Who We Are vzniká v koprodukcii televízií HBO a Sky. Bude mať osem epizód. Guadagnino sa pod seriál podpíše nielen ako režisér, ale aj ako tvorca, scenárista a výkonný producent. Nakrúcanie sa začne ešte tento mesiac v Taliansku.
Chloë Sevigny je americká herečka, módna návrhárka a bývalá modelka. K filmu sa dostala v 90. rokoch minulého storočia snímkou Kids (1995). Okrem toho hrala napríklad vo filmoch Chlapci neplačú (1999), Americké psycho (2000), Dogville (2002), Zlomené kvety (2005), Zodiac (2007) či Lovelace: Pravdivá spoveď kráľovnej porna (2013). Za seriál Veľká láska (2006 - 2011) získala Zlatý glóbus ako najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. Predstavila sa tiež v seriáloch Nálezy a straty (2012), Tí, čo vraždia (2014), Bloodline (2015 - 2017), v druhej a piatej sezóne antológie American Horror Story (2011) či prvej sezóne antológie Odhalenie (2019). Diváci a diváčky ju tiež môžu vidieť v kine v hororovej komédii Mŕtvi neumierajú (2019).
Kid Cudi, vlastným menom Scott Ramon Seguro Mescudi, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2003. Debutoval mixtapeom A Kid Named Cudi (2008), po ktorom nasledovali úspešný album Man On The Moon: The End Of Day (2009) a jeho pokračovanie Man On The Moon II: The Legend Of Mr. Rager. V roku 2012 si diskografiu rozšíril o eponymný album dua WZRD, ktoré okrem neho tvorí producent Dot Da Genius. Nasledovali ďalšie sólovky Indicud (2013), Satellite Flight: The Journey To Mother Moon (2014), Speedin’ Bullet 2 Heaven (2015) a Passion, Pain & Demon Slayin' (2016). Ako herec sa predstavil napríklad v seriáli Ako dobyť Ameriku (2010 - 2011) či snímkach Goodbye World (2013), Need for Speed (2014) a Vincentov svet (2015).




Najviac, až desať nominácií, majú na tohtoročné MTV Video Music Awards speváčky Taylor Swift a Ariana Grande. Podľa zoznamu nominácií, ktorý MTV zverejnila v utorok večer, sú obe tieto speváčky nominované v ôsmich rovnakých kategóriách vrátane kategórií Video roka, kde s nimi súťažia ešte Billie Eilish, Jonas Brothers, 21 Savage a Lil Nas X. Taylor Swift a Ariana Grande si zmerajú sily aj v kategórii Skladba roka, kde sú okrem nich nominovaní aj Lady Gaga s Bradleym Cooperom, Jonas Brothers, Lil Nas X a Drake.
Deväť nominácií si vyslúžila speváčka Billie Eilish, s ôsmimi nasleduje Lil Nas X.
Udeľovanie MTV Video Music Awards sa uskutoční 26. augusta v Newarku v štáte New Jersey.

Prehľad nominácií v niektorých kategóriách MTV Video Music Awards 2019:

Video roka:
21 Savage ft. J. Cole – a lot
Billie Eilish – Bad Guy
Ariana Grande – thank u, next
Jonas Brothers – Sucker
Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus – Old Town Road (Remix)
Taylor Swift – You Need to Calm Down

Interpret roka:
Cardi B
Billie Eilish
Ariana Grande
Halsey
Jonas Brothers
Shawn Mendes

Skladba roka:
Drake – In My Feelings
Ariana Grande – thank u, next
Jonas Brothers – Sucker
Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow
Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus – Old Town Road (Remix)
Taylor Swift – You Need to Calm Down

Najlepší nový interpret:
Ava Max
Billie Eilish
H.E.R.
Lil Nas X
Lizzo
ROSALÍA

Najlepšie popové video:
5 Seconds of Summer – Easier
Cardi B & Bruno Mars – Please Me
Billie Eilish – Bad Guy
Ariana Grande – thank u, next
Jonas Brothers – Sucker
Taylor Swift – You Need to Calm Down
Khalid - Talk

Najlepšie hip-hopové video:
2 Chainz ft. Ariana Grande – Rule the World
21 Savage ft. J. Cole – a lot
Cardi B – Money
DJ Khaled ft. Nipsey Hussle & John Legend – Higher
Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus – Old Town Road (Remix)
Travis Scott ft. Drake – SICKO MODE

Najlepšie r&b video:
Anderson .Paak ft. Smokey Robinson – Make It Better
Childish Gambino – Feels Like Summer
H.E.R. ft. Bryson Tiller – Could’ve Been
Alicia Keys – Raise A Man
Ella Mai – Trip
Normani ft. 6lack – Waves

Najlepšie tanečné video:
The Chainsmokers ft. Bebe Rexha – Call You Mine
Clean Bandit ft. Demi Lovato – Solo
DJ Snake ft. Selena Gomez, Ozuna & Cardi B – Taki Taki
David Guetta, Bebe Rexha & J Balvin – Say My Name
Marshmello & Bastille – Happier
Silk City & Dua Lipa – Electricity

Najlepšie rockové video:
The 1975 – Love It If We Made It
Fall Out Boy – Bishops Knife Trick
Imagine Dragons – Natural
Lenny Kravitz – Low
Panic! At The Disco – High Hopes
twenty one pilots – My Blood


Najlepšie video s posolstvom:
Halsey – Nightmare
The Killers – Land of the Free
Jamie N Commons, Skylar Grey ft. Gallant – Runaway Train
John Legend – Preach
Lil Dicky – Earth
Taylor Swift – You Need to Calm Down


Americká Federálna komisia pre obchod (FTC) zažalovala poradenskú spoločnosť Cambridge Analytica pre porušenie ochrany osobných údajov. Podľa komisie Cambridge Analytica použila taktiku zavádzania, aby získala osobné údaje miliónov ľudí prostredníctvom aplikácie Facebooku, ktorú vyvinul externý výskumník Aleksandr Kogan. Kogan a bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Cambridge Analytica Alexander Nix súhlasili s príkazmi, ktoré obmedzujú ich podnikanie v budúcnosti. Na základe urovnania musia vymazať alebo zničiť všetky osobné informácie, ktoré zhromaždili.
Cambridge Analytica vyhlásila bankrot a neurovnala obvinenia zo strany FTC. Žalobu voči tejto poradenskej spoločnosti americká Federálna komisia pre obchod schválila jednomyseľne. Správa o žalobe prichádza po oznámení, že FTC dosiahla urovnanie s Facebookom, ktorý v rámci urovnania porušenia ochrany súkromia zaplatí 5 mld. USD.


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Oficiálny videoklip k skladbe Bohemian Rhapsody od britskej rockovej skupiny Queen z roku 1975 sa stal najstarším videom svojho druhu, ktoré na zdieľacej webovej stránke YouTube zaznamenalo miliardu zhliadnutí. Podľa utorkovej správy stanice BBC ide o prvé video pôvodne zverejnené v 70. rokoch alebo v akomkoľvek roku pred 90. rokmi, ktoré dosiahlo tento míľnik.
Prvým hudobným videoklipom, ktorý na YouTube dosiahol miliardovú sledovanosť, sa stal v roku 2012 videoklip k skladbe Gangnam Style od juhokórejského speváka Psy; v súčasnosti má už 3,3 miliardy zhliadnutí. Rekordérom v tejto bilancii je však videoklip k skladbe Despacito od Luisa Fonsiho, ktoré má 6,3 miliardy zhliadnutí.
Bohemian Rhapsody napriek dosiahnutému úspechu nepatrí ani do prvej stovky najprehrávanejších videí na YouTube. Ešte pred pondelkom bol jediným hudobným videoklipom pochádzajúcim z 20. storočia, ktorý sa mohol pochváliť jednou miliardou zhliadnutí, November Rain od americkej hardrockovej skupiny Guns N' Roses.
Bohemian Rhaposody, ktorú napísal zosnulý frontman Queenu Freddie Mercury, zaznamenala na YouTube nárast sledovanosti po vlaňajšom uvedení rovnomenného biografického filmu. Ten samotný zaznamenal obrovský komerčný úspech, keď zarobil 903 miliónov dolárov a získal štyroch Oscarov a dva Zlaté Glóbusy.
Dvaja zostávajúci členovia skupiny, Brian May a Roger Taylor, oslávili úspech skladby na YouTube nahraním novoremasterovanej 4K-verzie videoklipu. "Vždy, keď ju počujem, vychutnám si to," vyhlásil 72-ročný gitarista a skladateľ Brian May.

Copyright © TASR 2019