15. 10. 2019

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS

Svätorečenie britského teológa a kňaza Johna Henryho Newmana a švajčiarskej krajčírky Marguerite Baysovej našlo veľmi pozitívnu odozvu aj u fanúšikov tímu amerického futbalu New Orleans Saints. Pápež František svoje posolstvo o dvojici nových svätých zverejnil aj na svojej twitterovej prezentácii a pridal "hashtag" s názvom "Saints" (Svätí), k čomu príslušný systém automaticky prihodil logo klubu NFL z New Orleans. Pápež svätorečenie oznámil vo Vatikáne v nedeľu pred poludním a do pondelka rána mal jeho tweet so symbolom ľalie, čiže logom tímu Saints, už 100 000 lajkov. Experti tvrdia, že za normálnych okolností pri 18-miliónovom dosahu anglicky hovoriacich stúpencov na twitteri by sa pri zmienke o kanonizácii spomenutej dvojice objavilo v priemere asi 20 000 lajkov. Informuje o tom portál ORF.
"Ďakujeme Pánovi za týchto dvoch nových svätcov, ktorí sa dali na cestu viery a ktorí sú teraz našimi orodovníkmi," píše sa v správe, ktorá na sociálnej sieti vyvolala tisícky nadšených reakcií. A to najmä u fanúšikov New Orleans Saints, ktorí sa v nedeľu dočkali v NFL víťazstva svojho tímu v Jacksonville nad miestnymi Jaguars 13:6. "Pápež nám svojim tweetom priniesol šťastie," zhodujú sa prívrženci New Orleans Saints.


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.