12. 11. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Britskí Liberálni demokrati podali žalobu na komerčnú televíziu ITV. Prekáža im, že ich líderka Jo Swinsonová nebude v predvolebnej premiérskej debate. Televízia pozvala Borisa Johnsona a Jeremyho Corbyna, podľa strany je to neúctivé k tým, ktorí v roku 2016 hlasovali za zotrvanie v EÚ. 

Zdroj: BBC


Spoločnosť Google zlepšila spôsob na odhalenie možného škodlivého obsahu v aplikáciách ponúkaných na platforme Google Play. Všetky nové aplikácie skontrolujú tri spoločnosti zamerané na kybernetickú bezpečnosť, a tiež vlastný systém Googlu. Jeho zástupcovia objasnili, že potrebujú pomoc v dôsledku veľkého množstva nových aplikácií, na ktoré si spoločnosť už sama nevystačí.
Na projekte s názvom App Defense Alliance spolupracujú s Googlom firmy Zimperium, Eset a Lookout. Spoločne vytvoria skenovací systém, ktorý bude kontrolovať aplikácie ponúkané na Google Play pre používateľov systému Android. K dispozícii budú mať rozsiahlu databázu škodlivých softvérov, pričom ich cieľom bude hľadať malvér, advér, ransomvér a ďalší nežiadúci obsah. "Čo sa týka malvérov, nemali sme taký záber, aký by sme chceli mať," uviedol pre magazín Wired Dave Kleidermacher, viceprezident oddelenia Googlu pre bezpečnosť Androidov.
Tento systém je najnovším krokom, ktorý Google vykonal smerom k zvýšeniu bezpečnosti v Google Play.


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.