3. 3. 2020

Červené pásky na Markíze


Červené pásky na Markíze


Televízia Markíza uvedie v utorok o 20:30 prvú časť nového seriálu Červené pásky. Novinka z nemocničného prostredia, nakrútená podľa katalánskeho originálu s názvom Polseres vermelles (2011 - 2013), hovorí o sile priateľstva, prekonávaní prekážok a vôli žiť.
Ústrednými postavami projektu budú tentoraz namiesto lekárov mladí pacienti vo veku od 10 do 16 rokov, ktorí majú napriek svojej chorobe rovnaké starosti a tú istú túžbu smiať sa, milovať a objavovať svet ako ich zdraví rovesníci. V boji s vážnymi diagnózami im pritom pomáha práve sila priateľstva a zmysel pre humor.
Diváci a diváčky seriálu budú môcť sledovať nielen to, ako si zvykajú na spoločný život v nemocnici a ako sa vyvíjajú ich charaktery a vzťahy, ale i to, ako ich hospitalizácia mení životy ľudí okolo nich - ich rodičov, súrodencov, lekárov či priateľov.
V hlavných úlohách seriálu sa predstavia mladé herecké talenty Krištof Kelíšek, Peter Kiss, Adam Kubala, Eva Opáleková, Jakub Švec a Adam Trcka a diváci a diváčky sa môžu tešiť aj na viaceré známe mená. Príbuzných či blízkych priateľov mladých hrdinov stvárnia Alexander Bárta, Milan Bahúl, Dano Heriban, Zuzana Kanócz, František Kovár, Marek Majeský či Soňa Norisová. V úlohách lekárov a nemocničného personálu sa v seriáli objavia aj Dušan Cinkota, Ján Dobrík, Gabriela Dzuríková a ďalší.
Seriál vznikal v spolupráci s produkčnou spoločnosťou producenta a kameramana Petra Kelíška. O réžiu sa postaral Braňo Mišík, ktorý sa podieľal aj na úspešných seriáloch Sestričky (2018) či Búrlivé víno (2013 - 2017).
Agentúru SITA o tom informoval PR manažér TV Markíza Lukáš Kočišek.


©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.