27. 3. 2020

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Volebný tím amerického prezidenta Donalda Trumpa hrozí televíznym staniciam v piatich amerických štátoch podniknutím právnych krokov, ak z vysielania nestiahnu sporný reklamný spot, informovala vo štvrtok agentúra AP.
Hrozba sa týka televíznych staníc v štátoch Florida, Michigan, Minnesota, Pensylvánia a Wisconsin.
Reklamný spot vytvoril politický akčný výbor (Super PAC) Priorities USA Action, ktorý podporuje Demokratickú stranu. Sú v ňom podľa AP použité zostrihy zo záznamov, na ktorých sa prezident snaží znížiť význam nákazy koronavírusom.
Kampaň tvrdí, že reklamný spot obsahuje "falošné tvrdenie", na základe ktorého prezident koronavírus označil za "hoax" (podvod).
Zástupcovia Trumpovej kampane v stredu oznámili, že televíznym staniciam doručili listy, v ktorých ich žiadajú, aby reklamný spot stiahli z vysielania. V opačnom prípade budú čeliť právnym krokom.
Predseda Priorities USA Action Guy Cecil na Twitteri napísal, že Trump chce reklamný spot zablokovať, pretože "nechce, aby Američania poznali pravdu".



Meghan, manželka princa Harryho a vojvodkyňa zo Sussexu, si našla svoju prvú prácu po osamostatnení sa od britskej kráľovskej rodiny - nahovorí dokumentárny film o slonoch. Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť Disney, ktorú citovala agentúra AP.
Dokument by mal byť dostupný 3. apríla na streamovacej platforme spoločnosti Disney. Film je súčasťou série dokumentov Disney počas mesiaca Zeme.
Snímka sleduje sloniu rodinu počas 1600-kilometrovej cesty cez púšť Kalahari v juhozápadnej Afrike.
Ešte v januári Meghan a Harry šokovali verejnosť správou, že sa už nebudú zúčastňovať na oficiálnych podujatiach vyplývajúcich z ich postavenia a postupne chcú nadobudnúť finančnú nezávislosť.
V dôsledku svojho rozhodnutia Harry a Meghan už nedisponujú titulom "kráľovská výsosť" a nie sú platení z verejných prostriedkov. Harrymu, ktorý je šiestym v poradí nástupníctva na britský trón, zostal titul princ a pár si ponechal tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Dvojica chce žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike.




Copyright © TASR 2020