14. 1. 2021

Nový mediálny zákon má zaručiť ústavnú ochranu novinárov pri výkone ich povolania

 Nový mediálny zákon má zaručiť ústavnú 



ochranu novinárov pri výkone ich povolania

Nový mediálny zákon by mal zakotvovať ústavnú ochranu novinárov pri výkone ich povolania a zdrojov. Na sociálnej sieti to uviedla šéfka rezortu kultúry Natália Milanová (OĽaNO), ktorá legislatívnu úpravu pripravuje. Reagovala tak na medializované informácie o tom, že novinárku Denníka N Moniku Tódovú opäť sledujú a podľa denníka o tom mohol vedieť aj predseda strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico. Tento prípad podľa Milanovej iba zdôrazňuje naliehavú potrebu takýto zákon prijať.

Ministerka kultúry doplnila, že ako politička a ministerka nie so všetkým, čo novinári napíšu, bezvýhradne súhlasí, no takéto sledovanie a následne nepriame vyhrážanie, ale vlastne akékoľvek zastrašovanie novinárov, je absolútne neprijateľné. „V demokratickej a slobodnej krajine je to niečo nepredstaviteľné. Ukazuje sa, že mafia, aj keď nie je aktuálne pri politickej moci, má stále svoje zdroje a ochotných ľudí aj na takúto špinavú prácu,“ dodala.



©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.