7. 10. 2022

TV Dajto a Voyo prinesú žreb kvalifikácie európskeho šampionátu

TV Dajto a Voyo prinesú žreb kvalifikácie 


 európskeho šampionátu


Nemecko po tretíkrát zažije atmosféru európskych futbalových majstrovstiev. Najbližšie Majstrovstvá Európy vo futbale EURO 2024 sa uskutočnia v termíne od 14. júna do 14. júla 2024 a hostiť ich bude desať nemeckých miest - Berlín, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt nad Mohanom, Gelsenkirchen, Hamburg, Kolín nad Rýnom, Lipsko, Mníchov a Stuttgart.

Najväčšia futbalová udalosť na európskom poli sa priblíži divákom už túto nedeľu,  kedy sa uskutoční žreb kvalifikácie UEFA EURO 2024. Atmosféru priamo z Frankfurtu si budú môcť vychutnať aj slovenskí fanúšikovia prostredníctvom streamovacej služby Voyo a TV Dajto, ktoré odvysielajú športovú udalosť naživo v nedeľu 9. októbra 2022 od 12.00 h. Žrebom bude divákov sprevádzať komentátor Andrej Zvolenský, spoločne s bývalým slovenským reprezentantom Marekom Saparom.

Priamo do dejiska žrebu vycestuje aj televízny štáb na čele s redaktorom Marekom Arpášom, ktorý bude pripravovať aktuality do Športových novín. O všetkom bude informovať tiež spravodajský web tvnoviny.sk.

Slovenská futbalová reprezentácia figuruje v piatom výkonnostnom koši, kam nás posunuli zaváhania v Lige národov vrátane posledných vystúpení proti Azerbajdžanu a Bielorusku. Na úkor Slovákov sa do štvrtého koša prebojovali reprezentácie Bulharska a Kosova. Naopak v piatom koši sa popri slovenských reprezentantoch ocitli Severné Írsko, Cyprus, Bielorusko, Litva, Gibraltár, Estónsko, Lotyšsko, Moldavsko a Malta, ktorých nám tak určite nadchádzajúci žreb neprisúdi.

Dovedna 51 zápasov európskeho šampionátu v roku 2024 prinesie divákom skupina Markíza, ktorá získala exkluzívne vysielacie práva na najbližšie futbalové EURO 2024 a EURO 2028. Diváci streamovacej služby Voyo a televízií Markíza a Dajto sa tak môžu tešiť na priame prenosy zo všetkých duelov samozrejme vrátane zápasov Slovenska – v prípade postupu našej reprezentácie na záverečný turnaj.