19. 11. 2022

Fico: Demokracia na Slovensku funguje len vtedy,  keď súhlasíte s „duchovnými bezdomovcami“

Fico: Demokracia na Slovensku funguje len vtedy, 

 Robert Fico

keď súhlasíte s „duchovnými bezdomovcami“




Neexistuje väčšie opľutie štátneho sviatku slobody a demokracie, ako vyhodenie novinárov za to, že nechali odvysielať prejav opozičného politika, uviedol v tlačovej správe reakcii na personálne čistky v spravodajstve verejnoprávnej televízie RTVS predseda Smer-SD Robert Fico.



„Stojím tu symbolicky pred Slavínom, ktorý skrýva tisíce životov. Zomierali pod červenou zástavou s päťcípou hviezdou. A tú chcú teroristi histórie Slavínu vziať. Tak ako teroristi pravdy chcú zakázať opozícii hovoriť pravdu o Slovensku,“ informoval Fico.

Predsedu strany zaujíma, kto prinútil šéfa RTVS vyhodiť celé vedenie spravodajstva. Demokracia na Slovensku podľa jeho vyjadrenia funguje len vtedy, keď súhlasíte s „duchovnými bezdomovcami“ ako je prezidentka SR, členovia vlády a novinári, ako Bárdy, Vagovičová, Kerna či Tódová a mnohí iní.


„Vládni politici a prezidentka ukázali, ako si vážia slobodu, slobodu prejavu a slobodu prejavu opozičného lídra. Dnešný útok na vedenie spravodajstva RTVS pre môj prejav na smene Smeru -SD je hanebný, je hrubým pošliapaním práva na slobodu názoru a prejavu, zodpovedá primitívnemu slniečkárskemu videniu sveta – kto nie je s nami, je proti nám. Táto nehanebnosť, tento nedemokratický vulgarizmus podobný eštebáckym a fašistickým metódam, vojde čiernym písmom do kroniky moderných slovenských dejín,“ uzavrel predseda strany Smer – SD.

V RTVS vyhodili vedenie spravodajstva potom, čo, počas štátneho sviatku 17. novembra, naživo odvysielala príhovor na sneme najsilnejšej opozičnej parlamentnej strany Smer – SD.