16. 11. 2022

Ochrana plurality a nezávislosti médií na Slovensku a v EÚ


Ochrana plurality a nezávislosti

médií na Slovensku a v EÚ

 Európska komisia prijala v septembri 2022 európsky akt o slobode médií, v ktorom navrhuje okrem iného záruky proti politickému zasahovaniu do redakčných rozhodnutí a proti sledovaniu novinárov. Ako vníma túto iniciatívu odborná verejnosť na Slovensku? 

Aj o tom budeme rozprávať s našimi hosťami na podujatí pod názvom Ochrana plurality a nezávislosti médií na Slovensku a v EÚ. Na úvod diskusie vystúpia podpredsedníčka Európskej komisie Věra Jourová zodpovedná za hodnoty a transparentnosť a Luboš Kukliš, riaditeľ Rady pre mediálne služby a predseda Európskej platformy regulačných orgánov (EPRA). 

Diskutovať o tejto téme budú aj: Radoslav Kutaš, štátny tajomník Ministerstva kultúry SR; Beata Balogová, šéfredaktorka denníka SME. Podujatie bude moderovať Vladimír Šucha, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. 

Do diskusie sa budete môcť zapojiť aj vy, pýtajte sa na všetko, čo vás o téme podujatia zaujíma a to prostredníctvom slido.com a #SlobodaMedii. Podujatie sa bude konať v slovenskom jazyku bez tlmočenia. Túto diskusiu organizujeme spolu s Radou pre mediálne služby ako súčasť iniciatívy Zastúpenia Európskej komisie v SR pod hlavičkou Think Tank Európa. 

Na FB online od 11.30 dnes