Už v stredu 14. júna odštartuje na spravodajskom okruhu RTVS :24 nový projekt Deň v okrese. Počas 79 dní do konca augusta predstaví divákom v živých vstupoch všetky slovenské okresy.

Deň v okrese je unikátny projekt spravodajského okruhu RTVS :24. Jeho cieľom je počas letných mesiacov divákom postupne predstaviť všetky slovenské okresy, priblížiť čím aktuálne žijú, čo ich trápi, čo ich teší, čím sa vedia pochváliť a najmä prečo by ich Slováci z iných regiónov mali navštíviť, a to nielen počas prázdnin.

„Naši regionálni redaktori, každý deň od 14. júna do 31. augusta, v pravidelných živých vstupoch predstavia to najdôležitejšie z daného okresu. Zamerajú sa pri tom na menej známe skutočnosti, úskalia či úspechy municipálnej politiky, špecifiká miestnej kultúry či neobjavené turistické ciele. Predstavia tiež zaujímavé osobnosti, ktoré sú úzko späté s daným regiónom,“ hovorí intendant spravodajského okruhu :24 Juraj Helbich.

Projekt na obrazovkách RTVS :24 odštartuje v stredu 14. júna a vo vysielaní až do konca augusta poskytne priestor každému zo 79 okresov Slovenska. Prvým okresom bude Bratislava V a divákom sa tak predstava Petržalka, Jarovce, Rusovce a Čunovo.