16. 10. 2023

Zomrela Suzanne Somersová

Zomrela Suzanne Somersová






Deň pred svojimi 77. narodeninami zomrela v nedeľu ráno americká herečka Suzanne Somersová, známa najmä z televíznych seriálov Three‘s Company a Krok za krokom. Prostredníctvom herečkinej dlhoročnej hovorkyne R. Couri Hayovej to oznámila jej rodina. Informovala o tom agentúra AP.
Somersová mala rakovinu prsníka, ktorú jej prvýkrát diagnostikovali v roku 2001. Absolvovala lumpektómiu a ožarovanie, ale odmietla podstúpiť chemoterapiu. Tento rok v júli na Instagrame oznámila, že choroba sa jej vrátila. Herečka trpela aj rakovinou kože.
Boj s rakovinou motivoval Somersovú k napísaniu knihy Knockout o alternatívnej liečbe tejto choroby, za čo ju kritizovala American Cancer Society.
Somersová účinkovala od 70. rokov v mnohých televíznych filmoch a seriáloch. Najviac ju preslávili seriály Three‘s Company (1977 – 1981) a Krok za krokom (1991 – 1998). V lete 2005 sa neúspešne pokúsila preraziť na Broadwayi s predstavením The Blonde in the Thunderbird.
Somersová bola dvakrát vydatá. V roku 1965 sa vydala za Brucea Somersa, s ktorým mala syna Brucea Jr. Toto manželstvo sa skončilo v roku 1968. V roku 1977 si vzala moderátora Alana Hamela, s ktorým žila až do svojej smrti.



Zdroj: TASR