20. 4. 2024

Iveta prichádza na televízne obrazovky Markízy. Sobotné večery budú patriť československej popovej ikone

Iveta prichádza na televízne obrazovky Markízy. Sobotné



 večery budú patriť československej popovej ikone

Prvých šesť epizód série, ktorá mapuje dve dekády života a kariéry jednej z najslávnejších československých popových ikon, uvedie TV Markíza v exkluzívnej televíznej premiére počas troch sobotných večerov.


Televízia Markíza mimoriadne zaraďuje do vysielania životopisnú minisériu Iveta z dielne Voyo Originál. Prvých šesť epizód série, ktorá mapuje dve dekády života a kariéry jednej z najslávnejších československých popových ikon, uvedie v exkluzívnej televíznej premiére počas troch sobotných večerov, vždy v dvoch častiach za sebou so začiatkom o 20:30 hod., a to už od soboty 20. apríla 2024.

Už o pár dní uplynie presne desať rokov, odkedy nás navždy opustila československá spevácka legenda Iveta Bartošová. Zároveň by sa v rovnakom mesiaci dožila 58 rokov. Práve preto sa diváci a diváčky TV Markíza môžu tešiť na špeciálne uvedenie dvoch trojdielnych sérií úspešnej životopisnej minisérie Iveta. „Mimoriadnou televíznou premiérou jedného z našich najúspešnejších Voyo Originálov si chceme v prvom rade uctiť pamiatku nezabudnuteľnej speváckej legendy Ivety Bartošovej, ktorá sa nezmazateľne zapísala do histórie populárnej hudby a ktorej tvorba ovplyvnila životy mnohých Čechov a Slovákov,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Miniséria scenáristu a režiséra Michala Samira sleduje príbeh začiatku kariéry Ivety Bartošovej a jej vzťahu s hudobníkom Petrom Sepéšim v osemdesiatych rokoch 20. storočia. Ivetin (Anna Fialová) príbeh rozpovie od prvých speváckych krokov v rodných Beskydách, kedy spolu so svojou sestrou Ivanou (Eliška Křenková) začína navštevovať školský zbor, cez prelomové vystúpenie na festivale Mladá píseň v Jihlave, jej partnerstvo s Petrom Sepéšim (Vojtěch Vodochodský) a vznik kolosálneho hitu Knoflíky lásky. Zo dňa na deň sa z oboch spevákov stáva národom milovaný pár. Okrem exponovaného vzťahu so speváckym kolegom sa miniséria zameriava aj na Ivetin rodinný život, jej rodičov Svatavu a Karla hrajú Alena Mihulová a Miroslav Hanuš.

Popri výnimočnej televíznej premiére minisérie Iveta sa diváci a diváčky Markízy môžu tešiť aj na trojdielnu dokumentárnu sériu Málo mě znáš, ktorá zavŕši mimoriadne vysielanie v sobotu 4. mája 2024. Dokument, okrem mnohých výpovedí kolegov a priateľov Ivety Bartošovej, prinesie aj osobné spomienky Artura Štaidla na svoju mamičku a autentický pohľad na fungovanie československého šoubiznisu.