8. 4. 2024

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS







Donald Trump zažaloval dvoch spoluzakladateľov mediálnej firmy, ktorá kontroluje jeho sociálnu sieť Truth Social. Americký exprezident tvrdí, že porušili podmienky dohody o založení spoločnosti a nezaslúžia si v nej vlastniť podiel.
Andy Litinsky a Wes Moss vlastnia vo firme TMTG podiel 8,6 percenta. Už vo februári podali vlastnú žalobu v snahe zabrániť Trumpovi v krokoch, ktoré by ich podiel vo firme znížili. Trump v spoločnosti TMTG vlastní podiel zhruba 57 percent.
Trumpova žaloba tvrdí, že Litinsky a Moss spoločnosť poškodili, keď pred rokmi nezvládli pokus o jej vstup na burzu. Ten sa nakoniec uskutočnil až minulý týždeň, a to prostredníctvom fúzie s verejne obchodovanou firmou Digital World Acquisition.










Novinár Pouria Zeraati, ktorý pracuje v Británii pre iránsky nezávislý spravodajský kanál, sa vracia do práce po tom, čo bol minulý týždeň v Londýne pred svojim domom terčom útoku nožom. TASR o tom informuje podľa sobotňajšej správy agentúry AFP.
Moderátor kanálu Iran International musel byť hospitalizovaný so zraneniami nohy, ktoré utrpel pri útoku 29. marca. Podľa Zeraatiho bol útok "varovným výstrelom".
"Fakt, že skončili pri mojej nohe, bola ich voľba. Mali možnosť ma zabiť, pretože jedna osoba ma držala a druhá vytiahla nôž," uviedol Zeraati s tým, že útočník ho mohol bodnúť kamkoľvek chcel. Zeraati dodal, že do práce sa vrátil v piatok.
Londýnska Metropolitná polícia uviedla, že dvaja podozriví išli z miesta činu priamo na londýnske letisko Heathrow a z Británie odišli behom niekoľkých hodín.
Vyšetrovatelia momentálne zvažujú, či dôvodom útoku nebol fakt, že obeť je novinárom perzskojazyčnej mediálnej organizácie sídliacej v Británii.
Iránska vláda vyhlásila kanál Iran International za teroristickú organizáciu. Iránsky chargé d’affaires v Británii však poprel akékoľvek spojenie medzi Teheránom a útokom.
Metropolitná polícia pritom uviedla, že už prekazila nejaké plány na únos alebo zabitie Britov či jednotlivcov pôsobiacich v Británii, ktorých považuje Irán za nepriateľov.
Britská vláda minulý rok predstavila prísnejší režim sankcií voči Iránu za údajné porušovanie ľudských práv a za akcie namierené proti oponentom iránskeho režimu žijúcim na pôde Spojeného kráľovstva.






Copyright  © TASR 2024

 





Spoločnosť Meta Corporation aktualizuje svoje zásady pre obsah generovaný umelou inteligenciou (AI). Od mája budú mať Instagram, Facebook a Threads špeciálne značky vedľa fotografií alebo videí vytvorených pomocou umelej inteligencie. Spoločnosť Meta to uviedla na svojom blogu.
Označenie sa použije, keď používatelia nahlásia použitie nástrojov umelej inteligencie alebo keď Meta zistí indikátory obsahu fotografií alebo videí generovaných AI.
Meta tiež mení spôsob moderovania obsahu pomocou AI. Od júla spoločnosť prestane odstraňovať obsah generovaný AI, ktorý neporušuje iné pravidlá komunity. Obsah s umelou inteligenciou alebo bez nej, ktorý porušuje iné zásady, ako sú zásady zastrašovania, zasahovania do volieb a obťažovania, však bude naďalej odstraňovaný.

 

Copyright  © SITA 2024