11. 4. 2024

Zomrel O.J. Simpson

Zomrel O.J. Simpson



Vo veku 76 rokov zomrela bývala hviezda amerického futbalu, hollywoodsky herec a idol mnohých Afroameričanov O.J. Simpson. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry AP.
Simpsonov právnik pre webovú stránku TMZ potvrdil, že zomrel v stredu neskoro večer v Las Vegas. V príspevku na oficiálnom účte Simpsona na sociálnej sieti X sa vo štvrtok uvádzalo, že zomrel po boji s rakovinou.
"Bol obkolesený svojimi deťmi a vnúčatami," písalo sa vo vyhlásení.
Simpson sa vypracoval k sláve, peniazom a obdivu cez americký futbal a šoubiznis. Ako úspešný Afroameričan búral rasové bariéry a v 80. rokoch 20. storočia sa stal manželom blonďavej modrookej stredoškolskej krásky Nicole. "Ja nie som černoch, som O.J.," vravieval priateľom.
Všetko zmenila vražda jeho exmanželky Nicole Brownovej Simpsonovej a jej priateľa Ronalda Goldmana 12. júna 1992 v Los Angeles.
V televízii naživo vysielané policajné prenasledovanie Simpsonovho auta a zatknutie predstavovalo začiatok pádu tohto športového hrdinu. Napriek tomu, že v jeho aute boli nájdené stopy krvi obetí a nemal alibi, 3. októbra 1995 ho súdna porota oslobodila zo všetkých obvinení a sudca vyniesol oslobodzujúci rozsudok. Neskôr ho v ďalšom civilnom súdnom procese za tieto činy vyhlásili za právne zodpovedného.



Zdroj: TASR