14. 6. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Desať mačiatok, ktoré si hľadajú majiteľa, strávi desať dní vo výklade obchodu na Madison Avenue na Manhattane. Každý ich pohyb bude zachytený kamerou pre televíznu reality show, v ktorej budú mačiatka súťažiť o sympatie divákov. Show vymyslela spoločnosť, ktorá vyrába potravu pre mačky a bude sa vysielať na kanáli Animal Planet. Diváci si videozáznam budú môcť pozrieť aj na stránke www.MeowMixHouse.com a každý deň svojim hlasovaním vyradia jednu súťažiacu mačičku. Mačiatka pochádzajú z rôznych útulkov po celej krajine. Budú súťažiť o to, ktoré mačiatko najhlasnejšie pradie, najviac spí a ktoré chytí najviac hračkárskych myší. Mačiatka s najväčším počtom hlasov získajú nový domov. Spoločnosť Del Monte Foods Company dúfa, že táto šou pomôže spropagovať adopciu mačiatok a tiež výrobky ich spoločnosti. Okoloidúci môžu mačiatka sledovať, ako leňošia v luxusne zariadenom mačacom dome, v ktorom sú pohovky, postele, akvárium s umelými rybkami, kuchyňa a veranda. Celý domček navrhol interiérový architekt.

Riaditeľ Federálnej agentúry pre tlač a médiá Michail Seslavinskij tvrdí, ,že štátom vlastnené spoločnosti v budúcnosti predajú svoje mediálne akcie. Najväčším vlastníkom médií je ruský energetický gigant Gazprom , hlavne jeho dcérska spoločnosť Gazprom Media , ktorá kontroluje obrovské mediálne impérium. Štátom vlastnený gigant už kontroluje noviny Komsomolskaja Pravda, Izvestija /50.19 % / a programový týždenník Sem Dnei a niekoľko dalších periodík. Holding Gazprom kontroluje aj sieť televíznych staníc NTV a TNT, rádiá Echo Moskvy, NEXT a Trojka, takisto filmovú produkčnú spoločnosť NTV. Vlastní aj dve kiná Okťabr v Moskve a Kristall-Palas v St. Petersburgu. Ďalším veľkým štátnym vlastníkom sú štátne železnice (RZhD).

Rockeri z americkej metalovej legendy Metallica James Hetfield a Kirk Hammett súhlasili, že nahovoria kreslené postavičky do pripravovaného televízneho seriálu. Nový animovaný seriál spoločnosti Cartoon Network má názov Metalocalypse a bude sledovať osudy fiktívnej nórskej heavymetalovej skupiny Dethklok. Okrem Hetfielda a Hammetta svoje hlasy do pripravovaného seriálu poskytnú i členovia hudobných formácií Nevermore a Arch Enemy.