21. 2. 2007

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Pred krajinským súdom vo východonemeckých Drážďanoch sa včera začal súdny proces s Jensom Pühsem, šéfom pravicovo-radiálneho vydavateľstva Nemecký hlas, ktoré patrí radikálnej Národnodemokratickej strane Nemecka (NPD). Radikál, ktorý je zároveň členom predsedníctva mimoparlamentnej NPD, je obviňovaný zo šírenia národnostnej neznášanlivosti. Ako šéf vydavateľstva je priamo zodpovedný za výrobu a rozširovanie nosičov s podobným obsahom. Na úvod súdneho procesu Pühse uviedol, že mimo distribúcie jedného jediného nosiča o ničom nevedel a prokuratúra ho nemá z čoho obviňovať. Justičné orgány mu dávajú okrem toho za vinu rozširovanie propagandistických materiálov protiústavných organizácií.
Craig Fergusson, moderátor talkšou The Late Late Show na televíznej stanici CBS, dnes povedal divákom, že si nebude uťahovať z Britney Spears, pretože jej "vyčíňanie" je volaním o pomoc citlivej a zraniteľnej bytosti. Svoje výsmešné poznámky prehodnotil, keď uvidel fotografie 25-ročnej Spears s oholenou hlavou, ktorú si sama v piatok oholila v jednom kaderníctve v Los Angeles. Jej kroky potom viedli do tetovacieho štúdia, kde si nechala na zápästie vytetovať pery. V ten istý deň priniesli médiá správy, že nastúpila na odvykaciu kúru. "Podľa mňa by mal mať zábavný program v sebe istú dávku veselosti. Môže pranierovať mocných politikov, ale nemali by sme útočiť na zraniteľných," uviedol Fergusson, ktorý spomenul aj svoj zápas s alkoholizmom a vyjadril znepokojenie, že Spears má očividne problémy. "Už netvrdím, že Britney je alkoholička, neviem či je alebo nie je, ale zjavne potrebuje pomoc," dodáva Fergusson.
Americká televízna spoločnosť ABC v stredu ohlásila, že jednou z hviezd novej série reality show Dancing With the Stars bude i odlúčená manželka bývalého člena skupiny The Beatles Sira Paula McCartneyho - Heather Mills. Obľúbený program od 19. marca uvedie už svoju štvrtú sériu a Mills bude vôbec prvou súťažiacou s umelou končatinou. Bývalá modelka prišla o nohu pri dopravnej nehode v roku 1993. Medzi ďalšími hviezdami, ktoré budú tancovať o priazeň divákov, sa predstavia i olympionik Apolo Anton Ohno, boxerka Laila Ali, bývalý basketbalista Clyde Drexler a herec Vincent Pastore. Moderátor Jerry Springer, jeden z finalistov minuloročnej súťaže, dlho nechcel divákom relácie Good Morning America na televíznej stanici ABC prezradiť, že medzi súťažiacimi bude i Mills. "Môže byť jednou z dojímavých favoritiek," povedal Springer, aj keď Mills mnohí fanúšikovia skupiny The Beatles obľubujú ako kedysi Yoko Ono. Mills je aktivistkou v boji za práva zvierat a zrušenie používania nášľapných mín.