5. 5. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Americký herec Milo Ventimiglia pripravuje webový seriál, v ktorom budú proti sebe bojovať postavy z rôznych sci-fi filmov. "Celý život s priateľmi vediem intelektuálne debaty o tom, či bol kapitán Kirk silnejší než polovičný Vulkánec Spock alebo či boli v Stredozemi ťažšie podmienky pre život ako na planéte Tatooine," vysvetľuje dôvody vzniku projektu s názvom Ultradome hviezda seriálov Hrdinovia (2006) či Ženy z rodu Gilmorovcov (2000). "Teraz budeme môcť tieto problémy vyriešiť najlogickejšou možnou cestou - ozbrojeným súbojom," dodal 31- ročný Ventimiglia. Každá epizóda bude trvať od troch do piatich minút, postavy vždy budú bojovať so všetkými zbraňami, schopnosťami a výstrojom. Prvá časť bude venovaná Hviezdnym vojnám a Pánovi prsteňov.

© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Iránsky súd uskutoční budúci týždeň pojednávanie vo veci odvolania, ktoré podala reportérka americko-iránskeho pôvodu Roxana Saberiová proti rozsudku osemročného väzenia za špionáž. Informovali dnes o tom iránske súdne zdroje. "Prípad ide pred odvolací súd a bude sa tu posudzovať. Dátum (pre súdne pojednávanie) je stanovený na budúci týždeň," povedal na tlačovej konferencii hovorca ministerstva spravodlivosti. Saberiovú, ktorá už dva týždne drží hladovku na protest proti svojmu uväzneniu v Iráne, v pondelok nakrátko hospitalizovali, keď začala odmietať tekutiny a prestala piť dokonca aj vodu. Tridsaťdvaročnú novinárku previezli v piatok na kliniku teheránskeho väzenia Evin, v ktorom je už od svojho januárového zatknutia. Z nemocnice ju prepustili v priebehu dňa, keď tekutiny začala opäť prijímať. Saberiová sa narodila v USA, má dvojité iránsko-americké občianstvo a v Iráne žila uplynulých šesť rokov. Úrady ju najprv obvinili, že vykonávala novinársku prácu bez potrebných dokumentov. Neskôr ju obžalovali zo spolupráce s tajnými službami USA. Washington označil obvinenia za nepodložené a vyzval na jej okamžité prepustenie. Informovala agentúra Reuters.
Rodičia zmiznutého britského dievčatka Madeleine McCannovej apelovali v televíznej šou známej americkej moderátorky Oprah Winfreyovej, aby im únoscovia vrátili dcéru. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA. "Ešte nie je neskoro urobiť správnu vec... Pusti ju na slobodu. Môžeš ju odovzdať kňazovi alebo policajtovi," povedal otec dievčatka Gerry McCann. "Madeleine predsa patrí do svojej rodiny," dodala matka Kate McCannová. Rodičia sú presvedčení o tom, že dieťa je ešte nažive. Moderátorka počas hodinového vysielanie s McCannovcami predstavila aj fotografiu "Maddie", ktorú s pomocou počítača vytvorili súdni lekári. Ukazuje dievčatko, ako by mohlo vyzerať vo veku šesť rokov. Winfreyová publiku vysvetlila, že pomocou takýchto snímok sa už podarilo nájsť vyše 900 zmiznutých detí. Rodičia Madeleine si podľa vlastných slov každý deň robia výčitky, že nechali deti spať samé a odišli na večeru s priateľmi. Madeleine sa stratila 3. mája 2007 krátko pred štvrtými narodeninami z apartmánu svojich rodičov v juhoportugalskom letovisku Praia da Luz. Odvtedy po nej niet stopy. Vyšetrovatelia spočiatku vychádzali z možného únosu, neskôr predpokladali, že dieťa je už mŕtve, a istý čas rodičov označovali za podozrivých. V júli 2008 vyšetrovanie zastavili. Dievčatko by malo mať na budúci utorok (12. mája) šesť rokov. Vlani rodina tento deň oslavovala s veľkou narodeninovou tortou, ale na budúci týždeň ešte nemajú žiadne plány, uviedla Kate McCannová.
Copyright © TASR 2009