23. 5. 2012

Valné zhromaždenie združenia európskych menšinových denníkov

Valné zhromaždenie združenia

európskych menšinových denníkov

Valné zhromaždenie združenia európskych menšinových denníkov (MIDAS) bude tento piatok (25.5.) hostiť Bratislava. Slovensko v združení, ktoré spája 30 denníkov z 12 európskych krajín zastupuje maďarský denník Új Szó, ktorý je aj spoluorganizátorom akcie.

"Súčasťou podujatia bude aj okrúhly stôl na tému financovania menšinových médií v Európe, v rámci ktorého budú zúčastnení diskutovať o rôznych modeloch financovania, ich výhodách, nevýhodách a vplyvoch na nezávislosť médií. Vo večerných hodinách sa uskutoční odovzdávanie cien MIDAS a Otta von Habsburga, ktoré sa každoročne udeľujú novinárom za zásluhy v oblasti ochrany a propagácie práv menšín," priblížila Helga Thurová z redakcie denníka Új Szó. Slávnostného odovzdávania cien sa zúčastní aj syn Otta von Habsburga, Karl.
Cenu MIDAS by si v tomto roku mala odniesť novinárka Mária Vrabec (Új Szó) za sériu článkov o prípade Hedvigy Malinovej. Ocenenie Otta von Habsburga bude udelené novinárke Constanse Letsch z britského denníka The Guardian. Nositeľom tejto ceny bol v roku 2010 aj šéfredaktor časopisu .týždeň Štefan Hríb.


Copyright © TASR 2012