20. 9. 2012

Ak by arogancia nadnášala,Chren by sa vznášal.

Ak by arogancia nadnášala,Chren
 
 
by sa vznášal.


Minister kultúry Marek Maďarič kritizoval poslanca NR SR Martina Chrena za to, že sa nevyzná v problematike, na ktorú sa pýta. Chren sa pýtal ministra na parlamentnej Hodine otázok, či bude vláda aj po opätovnom zavedení koncesionárskych poplatkov naďalej tvrdiť, že sa jej opatrenia dotknú len najbohatších občanov. „Koncesionárske poplatky sa už niekoľko rokov neplatia a ani nezavádzajú,“ poučil Maďarič Chrena, ktorého upozornil, že ide o úhradu za služby verejnosti. „Keby arogancia nadnášala, vy sa tu vznášate ako holubička,“ povedal ďalej minister poslancovi.
Na „koncesionárske poplatky“ sa pýtal aj poslanec SaS Daniel Krajcer, ale premiéra Roberta Fica. Ten je v zahraničí, preto za neho odpovedal podpredseda vlády Peter Kažimír. Krajcera zaujímalo koľkých percent obyvateľov sa dotkne zámer vlády opätovne zaviesť tzv. koncesionárske poplatky. Pripomenul, že kabinet avizoval, že opatrenia sa budú negatívne dotýkať len 12 percent populácie. „Nejde o opätovné zavedenie, ale ponechanie súčasného stavu. Poplatky patria k najnižším v EÚ a viac ako desať rokov neboli valorizované,“ povedal Kažimír s tým, že tých najslabších sa to dotýkať nebude.



©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.