5. 9. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS






Zápasy najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport extraligy budú v sezóne 2012/2013 vysielať okrem stanice Sport 1 aj na novom športovom kanáli Slovak Sport. Agentúre SITA to potvrdil riaditeľ riadiaceho orgánu Tipsport extraligy spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský. "Dohoda znie, že televízia Slovak Sport ponúkne fanúšikom minimálne 30 extraligových duelov. Ďalšou podmienkou zmluvy je, že právo výberu zápasov a vysielacích dní má Sport 1, Slovak Sport sa musí prispôsobiť," povedal pre SITA Paštinský.
Prvý duel Tipsport extraligy 2012/2013 je na programe vo štvrtok 13. septembra - HK Orange 20 sa predstaví v Nitre. O tri dni neskôr reprezentačná dvadsiatka privíta v Bratislave Banskú Bystricu a ostatné súboje 1. kola sú naplánované na utorok 18. septembra (Banská Bystrica - Žilina, Nitra - Trenčín, Martin - Piešťany, Skalica - Poprad, Košice - Zvolen).





Hokejoví fanúšikovia uvidia zápasy Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige na televíznych staniciach Sport1 a Sport2. Na platenom káblovom a satelitnom kanále budú vysielať nielen domáce súboje, ale aj stretnutia na ľadoch súperov. Sport1 a Sport2 získal výhradné televízne práva aj na zápasy českého účastníka KHL HC Lev Praha.
V základnej časti KHL obe stanice produkčne a exkluzívne prinesú celkom 30 priamych prenosov z domácich stretnutí, rovnomerne rozdelených medzi oboch nováčikov súťaže. V prípade postupu do vyraďovacích bojov budú vysielať všetky domáce stretnutia.
"Záujem o KHL medzi divákmi i operátormi bol veľký, preto sme sa rozhodli venovať tejto prestížnej súťaži od budúcej sezóny ešte viac priestoru. Samozrejme, držíme palce obom domácim tímom a veríme v ich úspech," uviedol v tlačovej správe za prevádzkovateľa staníc Chello Centra Europe Aleš Fabík.
HC Slovan Bratislava vstupuje do premiérovej sezóny v KHL ako slovenský majster. "Sme síce nováčik, ale máme kvalitný káder postavený na súčasných alebo perspektívnych reprezentantoch Slovenska s ambíciou bojovať o účasť v play-off. O účinkovaní Slovana v KHL je v Bratislave veľký záujem a v Slovnaft aréne rovnako ako doma pri televíznych obrazovkách Sport1 a Sport2 bude určite vládnuť výborná hokejová atmosféra," uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči.
Slovan odohrá prvý duel v KHL vo štvrtok 6. septembra, od 18.00 h bude hostiť ukrajinský Donbass Doneck. Hneď prvý zápas odvysiela Sport2 v priamom prenose, ktorý sa začína už o 17.30 h.


© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.