8. 9. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS







Najčastejším hosťom diskusných relácií slovenských médií bol po parlamentných voľbách 10. marca súčasný premiér a šéf Smeru-SD Robert Fico. Predseda vlády sa objavil v jednej zo štyroch najznámejších politických relácií doteraz celkom 14-krát.
Zhodne, po štyrikrát, ho mohli diváci v priebehu necelého polroka vidieť v reláciách Na telo (TV Markíza), O 5 minút 12 (STV) a počuť v Sobotných dialógoch (SRo). Dvakrát šéf sociálnych demokratov bol aj v diskusnej relácii spravodajskej TA3 (V politike). Jeho najčastejším diskusným oponentom bol predseda opozičnej KDH Ján Figeľ, v polovici prípadov však Fico debatoval s moderátormi sám.
Druhým najčastejším hosťom spomínaných diskusných relácií bol minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). Z deviatich diskusií, ktoré absolvoval v slovenských médiách, po tri mal vo verejnoprávnom rozhlase a verejnoprávnej televízii.
Opozíciu v diskusných reláciách najčastejšie reprezentovali poslanci SDKÚ-DS, a to až 18-krát. Šéf tejto strany Pavol Frešo bol po voľbách v každej televízii dvakrát a raz debatoval v rozhlase. Štyrikrát druhú najmenšiu parlamentnú stranu reprezentoval v médiách jej podpredseda Ivan Štefanec a trikrát šéf poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.
Naopak, najslabšie zastúpené bolo v diskusných reláciách opozičné hnutie OĽaNO. Jeho líder Igor Matovič bol v reláciách len trikrát, čo je menej ako podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič.
Politické diskusné relácie sa po letnej prestávke vrátia do slovenských médií už tento víkend. V sobotu sa spolu v štúdiu Slovenského rozhlasu stretne minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) a poslanec SDKÚ-DS Miroslav Beblavý. Nedeľňajší maratón diskusných relácií v televíziách odštartuje TA3. V relácii V politike sa stretne Kažimír so Štefancom, vo verejnoprávnej televízii bude Fico diskutovať s Frešom a Markíza ponúkne debatu medzi ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD) a poslancom KDH Radoslavom Procházkom.

Copyright © TASR 2012