19. 10. 2012

Košický zlatý poklad 2012

Košický zlatý poklad 2012
 
 
Finálový koncert pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2012 sa uskutoční v sobotu 20. októbra o 19-tej hodine vo Veľkom hudobnom štúdiu Rozhlasu a televízie Slovenska v Košiciach. V podaní spevákov a skupín z celého Slovenska v ňom zaznie 12 nových slovenských súťažných skladieb. Súčasťou večera bude aj vystúpenie hostí - finalistov predchádzajúcich ročníkov - skupiny Siempre a Mariána Čekovského, moderátorom súťaže bude Roman Bomboš.
 Na pôde organizátora súťaže Štúdia RTVS Košice si súťažiaci a hostia vychutnajú atmosféru rozhlasového vysielania a koncert bude v priamom prenose odvysielaný na Rádiu Slovensko a Rádiu Regina. V odbornej porote, ktorá rozhodne o víťazoch aktuálneho ročníka, budú aj tentoraz známe osobnosti: Igor Timko, Marián Čekovský, Ľuboš Zeman, Lukáš Adamec, Juraj Vančík, programový riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. Víťazi si odnesú finančné ceny a pre absolútneho víťaza je pripravená mimoriadna cena – videoklip k víťaznej piesni.
 „Dobrá hudba je neviditeľný druh infúzie, ktorá sa každodenne vlieva do žíl a robí náš život krajším a lepším. Som presvedčený, že aj finálové piesne budú súčasťou tejto infúzie a verím, že mnohé z nich si prostredníctvom rozhlasových programových služieb RTVS nájdu svojich fanúšikov. Atmosféru z podujatia zachytia aj televízne kamery a diváci verejnoprávnej televízie si ju budú môcť vychutnať v dokumente, ktorý odvysiela Dvojka v sobotu 3. novembra popoludní,“ prezradil riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.
 Pesničková súťaž Košický zlatý poklad vznikla v roku 1980. Jej cieľom je ponúkať priestor na prezentáciu a propagáciu mladým talentovaným autorom a interpretom pôvodnej slovenskej populárnej hudby. Počas predchádzajúcich ročníkov ponúkla do rozhlasového éteru 289 nových slovenských piesní a k jej úspešným finalistom patrili aj Beáta Dubasová, Peter Nagy, skupina No Name, Marián Čekovský, Peter Cmorík a ďalší, dnes už známi umelci.