21. 10. 2012

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

V nedeľňajšej relácii V politike bude v prvej časti moderátorka Katrin Lengyelová rozoberať: Štátny rozpočet počíta s tým, že platy poslancov a ministrov sa nebudú zvyšovať. Ako to zabezpečiť, poslanci zatiaľ nevedia. Stihnú to? Rokovací poriadok v Národnej rade SR by sa mal zmeniť. Bude opozícia súhlasiť s posilnením pozície predsedu parlamentu? Po poslancoch by o trestnoprávnu imunitu mali prísť aj sudcovia. Stane sa tak? V prvej časti moderátorka privíta: Pavla Pašku, ktorý je predsedom NR SR a Pavla Hrušovského, ktorý je predsedom poslaneckého klubu KDH.
V druhej časti relácie sa budú rozoberať témy: štrajk učiteľov, financovanie školstva a jeho reforma.
Hosťami budú: Dušan Čaplovič (Smer-SD), Martin Fronc (KDH), Martin Maták, ktorý je podpredsedom Odborového zväzu školstva a vedy.





Témami nedeľnej diskusnej relácie O 5 minút 12 budú výsledky summitu EÚ (postoj Slovenska k navrhovaným opatreniam), avizovaný ostrý štrajk učiteľov (platy učiteľov verzus možnosti štátneho rozpočtu), návrh SPP na zvýšenie cien plynu a aktuálna vnútropolitická situácia.
Hosťami relácie O 5 minút 12 budú predseda vlády a predseda strany Smer-SD Robert Fico a podpredseda NR SR a predseda KDH Ján Figeľ.
Sledujte diskusnú reláciu O 5 minút 12 s moderátorkou Martou Jančkárovou v nedeľu 21. októbra o 11:55 na Jednotke.




Riešenie rómskej problematiky na Slovensku bude dominovať v nedeľnej diskusnej relácii Na telo.

Hosťami moderátorky Zlatice Puškárovej budú šéf rezortnu vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Počas relácie sa do debaty zapojí aj splnomocnenec vlády pre rómske komunity Peter Pollák (OĽaNO).