8. 11. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Približne 66,8 milióna televíznych divákov sledovalo voľby v Spojených štátoch amerických, informovala agentúra AP s odvolaním sa na spoločnosť The Nielsen Co.
Znovuzvolenie Baracka Obamu teda v sledovanosti neprekonalo jeho prvé volebné víťazstvo spred štyroch rokov. V roku 2008 sledovalo voľby a historické zvolenie prvého afroamerického prezidenta USA rekordných 71,5 milióna televíznych divákov.
Medzi televíznymi sieťami patrila medzi najsledovanejšie stanica NBC, ktorú v hlavnom vysielacom čase sledovalo v priemere 12,1 milióna divákov. Druhé miesto obsadila televízna stanica Fox News s 11,4 milióna divákmi. Ide o doposiaľ najvyššiu priemernú sledovanosť v 16-ročnej histórii tejto stanice, píše AP.
 

Copyright © TASR 2012





Will Champion z britpopovej kapely Coldplay svoje hudobné umenie predvedie aj v tretej sérii úspešného fantasy seriálu Hra o tróny (2011). Pôjde o malú cameo rolu bubeníka, o ktorej zatiaľ nie sú známe ďalšie detaily. Je už druhým známym muzikantom, ktorý sa v televíznom spracovaní knižnej ságy Song of Ice and Fire (v českom preklade Píseň ledu a ohně) spisovateľa Georgea R. R. Martina objaví - menšiu úlohu totiž dostal aj frontman skupiny Snow Patrol Gary Lightbody.
Na prvú epizódu tretej série Hry o tróny sa môžu diváci televízie HBO tešiť 31. marca 2013. K doterajšiemu rozsiahlemu hereckému obsadeniu, ktoré tvoria napríklad Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Lena Headey (Cersei Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Kit Harrington (Jon Snow), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Michelle Fairley (Catelyn Stark), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Richard Madden (Robb Stark) či Alfie Allen (Theon Greyjoy), sa pridajú aj niekoľkí nováčikovia. Pribudnú totiž nové postavy ako Mance Rayder, Jojen Reed, Meera Reed, Brynden Tully alebo Olenna Tyrell.
Hra o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinente Westeros, kde v období podobnom stredoveku o Železný trón bojuje niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky a za slabo stráženou severnou Stenou sa začína aktivizovať armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Princezná Daenerys Targaryen za morom túži získať trón, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - troch drakov. Seriál je od svojho začiatku mimoriadne kladne prijatý divákmi i kritikmi. Vyslúžil si okrem iných nominácie v hlavných kategóriách na Emmy, Zlatý glóbus, Satellite Award či Screen Actors Guild Award, pričom najviac pozornosti filmových kritikov získal predstaviteľ bystrého a vtipného Tyriona Lannistera Peter Dinklage. Tomu sa totiž všetky menované ceny okrem Screen Actors Guild podarilo získať.


© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.