10. 12. 2012

P. Schutz v komentári o sneme
 
Smeru - sociálna demokracia klame

Že komentátori denníka SME nie sú priaznivcami strany SMER - sociálna demokracia je úplne v poriadku a pochopiteľné je aj to, že im prekáža fakt, že SMER-SD je na rozdiel od rozvrátenej pravice stabilná, skonsolidovaná politická strana, ktorá nezaťažuje verejnosť svojimi vnútornými problémami a tak sa môže naplno venovať riadeniu krajiny.
Čo v poriadku nie je, je keď vo svojich príspevkoch dokázateľne klamú, ako P. Schutz v príspevku "One man show" v dnešnom vydaní denníka. Ak aj opomenieme zavádzanie autora o tom, že na sneme strany SMER-SD neprebehla diskusia, keď v diskusii vystúpilo viacero predstaviteľov strany a hostí snemu, a rovnako opomenieme hrubé urážanie účastníkov snemu a hostí, významných predstaviteľov akademického a ekonomického života krajiny, pejoratívnymi označeniami, opomenúť nemôžeme dokázateľné klamstvo v závere príspevku. To sa týka tvrdenia, že nominantov strany na posty predsedov vyšších územných celkov v budúcoročných regionálnych voľbách snem nevolil. Skutočnosť je totiž taká, že nominácie kandidátov na predsedov VÚC delegáti strany schválili v oficiálnom uznesení snemu. Túto skutočnosť si bude môcť ktokoľvek v najbližšom čase overiť na internetovej stránke strany.
Strana SMER - sociálna demokracia z tohto dôvodu využíva zákonnú možnosť žiadosti o uverejnenie opravy nepravdivej informácie, uverejnenej denníkom SME.

Monika Počátková
hovorkyňa strany SMER - sociálna demokracia