26. 2. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS





Kenský ekológ a kanadský režisér zahynuli pri havárii malého lietadla v Keni, informovala dnes tlačová agentúra DPA.
K nešťastiu došlo v nedeľu, príčinou mohol byť silný vietor. Pilotom lietadla bol 44-ročný uznávaný kenský ochranár Anthony King, ktorý pôsobil v rámci národných programov ochrany prírody.
Kanaďan John Driftmier pracoval na programe pre televízny kanál Discovery, ktorý sa nazýval Dangerous Flights (Nebezpečné lety). Obaja muži boli jedinými pasažiermi lietadla.






 
Verejnoprávna Česká televízia (ČT) ukončila spoluprácu s technikom, ktorému kladie za vinu únik nezostrihaného záznamu pádu novozvoleného prezidenta ČR Miloša Zemana v priestoroch inštitúcie. Zamestnanec sa však necíti vinný, do prípadu tak vstúpili odbory. Informuje o tom internetový server iDNES.cz.Česká televízia vykonala interné vyšetrovanie ohľadom úniku tzv. hrubých materiálov, ktoré boli vyrobené pred začiatkom rozhovoru s novozvoleným prezidentom ČR. Na základe tohto vyšetrovania boli prijaté tak systémové, ako aj personálne opatrenia, aby sa v budúcnosti podobná vec neopakovala," cituje server hovorkyňu ČR Michaelu Fričovú.
Podľa informácií internetového serveru Týden.cz znamenajú prijaté opatrenia koniec pracovnej zmluvy pre jedného z technikov, ktorý odišiel po dohode s tým, že sa necíti vinný. ČT si údajne podpísanie dohody s ním vynútila.
Odchod jedného z technikov potvrdil iDNES.cz aj predseda odborovej organizácie v ČT Antonín Dekoj. "Snažíme sa celú vec správne a spravodlivo vyriešiť. Výsledkom má byť to, aby za ňu zodpovedal vinník, a nie domnelý vinník," vyhlásil odborársky predák a dodal: "Viac vám teraz nepoviem, pretože keď sa niečo stane doma, tak sa to doma má aj riešiť. Vyniesť akýkoľvek materiál von je zločin a ten, kto to urobil, musí byť potrestaný. Na druhej strane určite bolo to  riešenie, že si to odniesol technik," dodal.


Problémová americká herečka a speváčka Lindsay Lohanová si zahrá samu seba a v novom televíznom seriáli stvárni pacientku, podrobujúcu sa terapii.
Producentom seriálu Anger Management (zvládanie hnevu) je televízia Lionsgate. O obsahu sitkomu prezradila, že medzi herečkou a terapeutom sa počas sedení rozvinie romantický vzťah.
Postavu terapeuta stvárnil seriálový hrdina Charlie Sheen, ktorý má tiež za sebou problematické obdobie. Nový seriál sa začne vysielať v apríli. Sheen a Lohanová sa spolu objavia aj vo filme Scary Movie 5, ktorého premiéra je tak isto naplánovaná na apríl.

Copyright © TASR 2013




Tohtoročné vyhlasovanie prestížnych filmových cien Oscar sledovalo síce najviac Američanov za posledné tri roky, sprievodca večerom, režisér a komik Seth MacFarlane, sa však televíznom kritikom nezavděčil, píše agentúra Reuters. Tri a pol hodinovú ceremóniu prenášanú televíziou ABC sledovalo podľa agentúry Nielsen 40,3 milióna amerických divákov, čo je o tri percentá viac ako vlani. Počet divákov vo veku medzi 18 a 49, o ktoré zadávatelia reklamy najviac stojí, stúpol dokonca o 11 percent. Najmä mladí muži si podľa Reuters reláciu naladili aj kvôli devětatřicetiletému moderátorovi večera. U kritikov však MacFarlane, ktorý show sprevádzal prvýkrát, prepadol. Napríklad podľa Roba Sheffield z časopisu Rolling Stone pôsobil ako "nemotorný nováčik", ktorého niektoré nápady ťažko mohli byť hlúpejší. Televízne kritička Mary McNamarová večer označila za "dlhý, sústredené na seba a nudný", podľa Hanka Stuevera z denníka The Washington Post bol MacFarlane priemerným moderátorom priemerného relácie. Lepšie si muž známy okrem iného ako tvorca animovaného seriálu Griffinovi viedol na sociálnych sieťach, kde ho podľa spoločnosti Fizziology, ktorá sa zaoberá ich štúdiom, 13 percent užívateľov označilo za najlepšieho moderátora v dejinách Oscarov. Podľa siedmich percent bol potom tiež najviac sexy sprievodcom večera.
 

Copyright © ČTK 2013