12. 8. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 


 

Na čele rebríčka najlepšie platených televíznych osobností podľa magazínu Forbes sú britský hudobný magnát Simon Cowell a americký rozhlasový moderátor Howard Stern, ktorí podľa odhadov od júna 2012 do júna 2013 zarobili zhodne po 95 miliónov dolárov (v prepočte približne 71 miliónov eur).
Cowellove príjmy pochádzajú predovšetkým z úspešných televíznych súťaží X Factor a Got Talent, ktoré vytvoril. V americkej verzii programu momentálne pôsobí aj ako porotca. Okrem toho vlastní aj hudobné vydavateľstvo Syco Music, s ktorým má kontrakt napríklad skupina One Direction. Rovnako úspešný ako Cowell je tiež kontroverzný moderátor Howard Stern, ktorý v roku 2006 podpísal lukratívny kontrakt so Sirius XM Radio a od minulého roka je tiež porotcom v súťaži America's Got Talent.
Na treťom mieste je moderátor Glenn Beck s 90 miliónmi dolárov (zhruba 67,3 milióna eur), z prvej priečky až na štvorku sa prepadla Oprah Winfrey so 77 miliónmi dolárov (57,6 milióna eur) a prvú päťku uzatvára televízny psychológ Dr. Phil McGraw so 72 miliónmi dolárov (53,8 milióna eur). Do top 10 sa dostali napríklad aj Donald Trump, Ryan Seacrest a Ellen DeGeneres.



Desiatka najlepšie platených televíznych osobností podľa magazínu Forbes:

1. Simon Cowell - 95 miliónov dolárov
- Howard Stern - 95 miliónov dolárov
3. Glenn Beck - 90 miliónov dolárov
4. Oprah Winfrey - 77 miliónov dolárov
5. Dr. Phil McGraw - 72 miliónov dolárov
6. Rush Limbaugh - 66 miliónov dolárov
7. Donald Trump - 63 miliónov dolárov
8. Ryan Seacrest - 61 miliónov dolárov
9. Ellen DeGeneres - 56 miliónov dolárov
10. Judy Sheindlin - 47 miliónov dolárov



 

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.