12. 8. 2013

RTVS NEWS

RTVS NEWS
 
 
 
Televízne pondelky u Zichyho dnes pokračujú komédiou Dlhá cesta domov. Inscenáciu na motívy poviedky Martina Kukučína Rysavá jalovica si môžu diváci prísť pozrieť dnes o 20:00 na nádvorie Zichyho paláca na Ventúrskej ulici v bratislavskom Starom Meste. Vstup na premietanie je zadarmo. Agentúru SITA o tom informoval staromestský hovorca Tomáš Halán.
Legendárne televízne pondelky, na ktoré skôr narodení nostalgicky spomínajú, oživilo Staré Mesto v spolupráci s RTVS a jej archívom. Staré Mesto ich prináša v rámci Staromestského letného festivalu. "Pojem televízne pondelky rezonuje u niekoľkých generácií, s láskou na ne spomínajú najmä tí skôr narodení. Symbolizujú pôvodnú tvorbu a čas, keď k obrazovkám zasadli celé rodiny, aby si spoločne pozreli inscenáciu odohranú a odvysielanú v priamom prenose, " priblížil Halán. Inscenáciu Dlhá cesta domov dnes uvedie herec Juraj Kemka, pod réžiu sa podpísala Katarína Ďurovičová a v hlavnej úlohe Adama Krta sa predstaví herec Lukáš Latinák.
Televízne pondelky u Zichyho sa ešte nekončia, budúci týždeň, 19. augusta, si môžu diváci prísť pozrieť pikantné sfilmovanie bratislavských povestí Čerti nespia. Posledný augustový pondelok sa môžu diváci tešiť na inscenáciu Modrá ruža a prvý septembrový pondelok bude patriť komornej komédii A čo ja miláčik. V prípade zlého počasia premietanie presunú z nádvoria do hudobného salónika v Zichyho paláci.
 

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.