21. 8. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
             


Egyptské médiá, štátne aj súkromné, sa postavili za vládu v jej boji proti Moslimskému bratstvu a podobným islamistickým skupinám, povedal egyptským politický komentátor Hišám Kásim pre agentúru AFP. "Za rok prezidentovania Muhammada Mursího bolo prenasledovaných viac novinárov ako za 185 rokov existencie egyptských médií. Teraz médiá využívajú situáciu, v ktorej sa nachádza Moslimské bratstvo, aby mu to vrátili."
Posledné dni tri štátne televízne kanály vysielajú pod heslom Egypt bojuje proti terorizmu. Medzi jednotlivými programami znejú vlastenecké piesne a na záberoch vidno cvičiacich vojakov vyjadrujúcich priazeň a ochranu civilistom. Televízie tiež prinášajú dokumentárne filmy s titulom Čierna história Moslimského bratstva, ktoré majú ukázať násilnosti páchané bratstvom. Na archívnych záberoch sa objavujú aj záznamy pokusu o vraždu prezidenta Gamála Abd an-Násira a zavraždenie prezidenta Anvara as-Sádáta islamistami. Filmy sa končia súčasnými bojmi medzi islamistami a vládnym vojskom, ktoré si doteraz vyžiadali už viac ako 900 obetí.
Od stredy zomreli v Káhire traja novinári vrátane kameramana britskej televíznej stanice Sky News Micka Deana.



Americká speváčka a herečka Demi Lovato bude hosťovať v piatej sezóne populárneho seriálu Glee (2009). Popová hviezda je v záverečnej fáze rokovaní o účinkovaní v najmenej šiestich epizódach. Mala by stvárniť Dani, ktorá sa v New Yorku skamaráti s Rachel (Lea Michele) a Santanou (Naya Rivera). V šou sa predstaví aj Adam Lambert, s ktorým si Lovato v jednej scéne zaspieva. Po prvý raz sa ukáže v druhej epizóde, ktorú televízia Fox odvysiela 3. októbra. Piata séria sa vráti na obrazovky 26. septembra. Tvorcovia aj diváci sa v nej rozlúčia s Finnom Hudsonom, ktorého predstaviteľ Cory Monteith 13. júla zomrel.
Dvadsaťjedenročná Demetria Devonne "Demi" Lovato sa preslávila účinkovaním v televíznom filme Camp Rock (2008). Ako speváčka vydala zatiaľ štyri štúdiové albumy - Don't Forget (2008), Here We Go Again (2009), Unbroken (2011) a Demi (2013), pričom s druhým menovaným dobyla americký rebríček Billboard 200. V čase od októbra 2010 do konca januára 2011 podstúpila liečenie pre bulímiu, bipolárnu afektívnu poruchu a sebapoškodzovanie, pričom o svojich problémoch v rámci pomoci mladým dievčatám otvorene hovorí. Od roku 2012 pôsobí ako porotkyňa v americkej verzii súťaže The X Factor.


Americký herec Johnny Galecki si myslí, že seriál Teória veľkého tresku (2007) by sa mohol dočkať mnoho ďalších sezón. Povedal to v rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter. "Nechcem nič predpovedať, ale osobne mám pocit, že sme nepovedali ani polovicu príbehov, ktoré tieto postavy ešte môžu povedať. Nezdá sa mi, že by sme boli v polovici cesty. Určite som so všetkými týmito ľuďmi ešte neukončil spoluprácu," vyjadril sa Galecki, ktorý v seriáli stvárňuje experimentálneho fyzika Leonarda Hofstadtera.
Siedmu sériu sitkomu by mala americká televízia CBS začať vysielať od 26. septembra. Seriál mal v USA premiéru v roku 2007. Jeho tvorcami sú Chuck Lorre a Bill Prady. 
Tridsaťosemročný Johnny Galecki sa narodil v Belgicku. Účinkoval napríklad v seriáli Roseanne (1988 - 1997) či v snímkach Vianočné prázdniny (1989), Všetci moji muži (1998) či Šialený párik (2009). 
Informácie pochádzajú z webovej stránky www.hollywoodreporter.com.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


 Česká Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV) varovala dnes divákov pred ezoterickými programami, ktoré figurujú v ponuke viacerých televíznych kanálov a občania sa na nich obracajú s prosbami o pomoc a rady. Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz.
      Vo varovaní rady sa upozorňuje na neštandardne vysoké tarify podobných telefonických hovorov, ktoré mnohých zaskočia v podobe vysokých účtov. Sťažovatelia sa potom na radu obracajú kvôli obrovským sumám, ktoré pretelefonovali, ale nezriedka aj kvôli nebezpečnosti obsahu týchto programov, osobitne v prípade, keď veštci stanovujú diagnózu zdravotného charakteru.
      Tento ľahký spôsob zarábania na ľuďoch s vážnymi problémami či v núdzi sa podľa RRTV stáva v ČR reálnym sociálnym problémom.
      RRTV sa rozhodla pre varovanie divákov vzhľadom na skutočnosť, že možný postih týchto relácií je z hľadiska platnej legislatívy veľmi malý. Zverejnená tlačová správa grémia odporúča divákom, aby dôkladne zvážili všetky aspekty telefonátov skôr, ako siahnu po prístroji. Ak sa však napriek tomu predsa len rozhodnú zavolať, potom by všetky rady a diagnózy mali vnímať s maximálnym odstupom a nadhľadom.

Copyright © TASR 2013