27. 1. 2014

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Historický úspech Dominiky Cibulkovej v podobe jej postupu do finále Australian Open si v sobotu pozrelo 496-tisíc divákov a Dvojka sa tak s trhovým podielom 45,7 % stala jednoznačnou trhovou jednotkou. Ženské finále prilákalo k obrazovkám nadpriemerný počet divákov, dokonca aj tých, ktorí počas sobotného rána televíziu nezvyknú sledovať. V pásme vysielania zápasu (9:30 – 11:40) narástla sledovanosť v rámci celého televízneho trhu voči svojmu sezónnemu priemeru zo 667-tisíc na viac ako jeden milión divákov, čo predstavuje 61-percentný nárast.
Semifinálový duel slovenskej tenistky si v stredu napriek skorej rannej hodine pozrelo 48-tisíc divákov (podiel na trhu 19,8 %; v popoludňajšej repríze ho videlo ďalších 39-tisíc divákov).
„Nechcem sa vracať do histórie a k rozhodnutiam bývalého manažmentu RTVS, ale nesmie sa zopakovať situácia s olympijským hokejovým turnajom v Soči. Preto sa teším, že naše rozhodnutie zabojovať o získanie práv na vysielanie týchto zápasov nebolo len vyjadrením našej dôvery v Dominikin úspech, ale aj reflektovaním želaní našich divákov a slovenských športových fanúšikov. Dominike k jej úspechu a skvelej reprezentácii našej krajiny úprimne blahoželám,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.
Divákov i poslucháčov RTVS v tomto roku čaká naozaj bohatá športová nádielka a verejnoprávne médium nebude chýbať pri žiadnom dôležitom vystúpení slovenských športovcov. Už o pár dní sa môžu tešiť na najkomplexnejšiu ponuku priamych prenosov zo ZOH 2014 v Soči na Dvojke (7.2. – 23.2.), v éteri Rádia Slovensko RTVS prinesie priame prenosy našej hokejovej reprezentácie. Taktiež sú pripravené priame prenosy z Majstrovstiev sveta juniorov v zjazdovom lyžovaní v Jasnej (26. 2. – 6.3.), RTVS nebude chýbať ani pri Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Bielorusku (9. – 25. 5.) či 101. ročníku najslávnejšej cyklistickej súťaže Tour de France (5. – 26. 7.).