29. 1. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Časť z dnešného pojednávania vo veci žaloby predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina na RTVS a psychiatričku Renátu Papšovú, strávili novinári a verejnosť pred dverami pojednávacej miestnosti. Súd vypočúval exmanželku zosnulého sudcu Juraja Majchráka Veroniku Majchrákovú, ktorej bolo nepríjemné vypovedať o osobných veciach v prítomnosti médií.
"Ako lekár môžem povedať, že niekedy sú choroby nákazlivé a naša justícia je chorá, ochorel Juraj Majchrák, ochorela JUDr. Lauková, ktorá takisto zomrela na tvrdú perzekúciu doktora Harabina," znie výrok psychiatričky, ktorý odvysielala RTVS v roku 2012. Harabin, ktorý v roku 2009 podal na Majchráka tri návrhy na disciplinárne stíhanie, chce žalobou na ochranu osobnosti vysúdiť odškodné spolu 300.000 eur. Majchrák spáchal samovraždu v apríli 2011, sudkyňa Marta Lauková zomrela v septembri 2010.
Harabin dnes po druhý raz žiadal, aby bola z pojednávania vylúčená verejnosť. Jeho právna zástupkyňa to zdôvodňovala etickým dôvodmi. Sudkyňa Silvia Walterová s tým nesúhlasila, verejnosť vylúčila len počas výpovede Majchrákovej. Okrem nej mal súd dnes vypočuť aj dcéru sudkyne Laukovej Zuzanu, tá sa však vopred ospravedlnila. Najbližšie pojednávanie bude v marci, na ktorom by mali vypovedať ďalší svedkovia.

Copyright © TASR 2013