20. 2. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 

Spoločnosť Facebook odkúpi rýchlorastúcu spoločnosť WhatsApp za 19 mld. USD v hotovostnej forme a vo forme akcií. Najväčšia sociálna sieť na svete sa tak snaží získať si popularitu predovšetkým medzi mladšími užívateľmi. WhatsApp má celosvetovo 450 mil. užívateľov, pričom medzi nimi umožňuje komunikáciu.
Podľa šéfa spoločnosti Facebook Marka Zuckerberga sa počet užívateľov WhatsApp denne zvyšuje o jeden milión. "WhatsApp doplní naše existujúce služby v oblasti chatu a posielania správ a našej komunite poskytne nový nástroj,“ povedal šéf Facebooku. "WhatsApp a Facebook Messenger slúžia rozdielnym a dôležitým užívateľom, preto budeme investovať do oboch,“ doplnil. Facebook prisľúbil, že značku WhatsApp zachová a ak sa tak nestane, zaplatí v hotovosti poplatok 1 mld. USD. Šéf WhatsApp Jan Koum sa stane členom predstavenstva spoločnosti Facebook.
Facebook taktiež odkúpil aplikáciu na zdieľanie fotografií Instagram za 1 mld. USD. Investícia do WhatsApp bude teda výrazne vyššia. Niektorí pozorovatelia aj tak považujú zaplatenú sumu za Instagram za prehnanú. Instagram využíva 30 mil. užívateľov.
 


Neúspešný štvrťfinálový súboj proti USA (2:5) v rámci hokejového turnaja na zimných olympijských hrách v Soči bol v stredu najsledovanejším televíznym programom v Česku. Podľa informácií Českej televízie, ktoré priniesol web hokej.cz, videlo zápas v priemere 1,69 milióna ľudí, čo znamenalo divácky podiel vyše 42 percent. Česi obsadili v Soči konečné 6. miesto.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.